Et lite fakkeltog for barna ble arrangert under pandemien i fjor.
Nyheter

Vil skape ny jule­tradisjon

Den Norske Klubben Costa Blanca inviterer for første gang til fakkel- og nissetog gjennom Alfaz del Pi sentrum i forbindelse med julegateåpningen 2. desember.


ALFAZ DEL PI

Den Norske Klubben Costa Blanca (DNKCB) har invitert barna på de norske skolene i kommunen samt Sjømannskirken og norske lag og foreninger. Og alle nordmenn, spanjoler og øvrige innbyggere er velkommen til å delta i fakkel- og nissetoget i forbindelse med tenning av lysene i julegata i gaten Carrer Tinent Segui i Alfaz del Pi.

Julegateåpning i denne gaten, like ved kirkeplassen i sentrum av Alfaz del Pi, ble for første gang arrangert i desember 2011.

Primus motorer og initiativtakere til arrangementet er Siri Lund og Unni Warpe. Begge med tilhørighet i gaten som kalles "den norske gata" fordi det den gang var bare norske firmaer som hadde adresse der blant annet en norsk advokat, norsk språkskole, norsk tannlege og Den norske klubben.

I nærmere 11 år har de sørget for at nordmenn som er bosatt eller oppholder seg i kommunen kan få å oppleve denne typiske norske førjulsjuletradisjonen selv om de ikke oppholder seg i hjemlandet.

Samtidig blir spanjoler og øvrige internasjonale innbyggere gitt muligheten til å ta del i og bli kjent med denne tradisjonen sammen med nordmenn.

Fakkel- og nissetoget starter 2. desember klokken 18.30 fra Carrer Noruega som ligger til høyre for kulturhuset i Alfaz del Pi.  Kommunen stiller med fakler og deltakerne oppfordres til å ha på nisselue og øvrig egnet kostyme.

Fakkeltoget forventes å ankomme Carrer Tinent Segui klokken 19.00 hvor lysene i julestjerna tennes av ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques, sammen med en av de norske barna. 
  Stjerna blir for øvrig hengende til etter den spanske julefeiringa er over.

Det blir også i år servert gløgg og pepperkaker, og nissen kommer med godteri og appelsiner med nellikspiker til barna som også får «oppleve» nissen fra Nordpolen på storskjerm.

Ordfører Vincente Arques og byrådrepresentanter vil som i tidligere år være tilstede sammen arrangørene og i år også representanter fra Den Norske Klubben Costa Blanca. Julegate-åpningen avsluttes med at det gås rundt juletreet, slik det har blitt gjort siden oppstarten i 2011. 

Barn i alle aldre og voksne inviteres til å bli med på fakkel- og nissetoget som kanskje blir en ny tradisjon og til julegateåpningen i tradisjonens tro som i år faller tilbake til det normale etter pandemien. 

Under pandemien ble julegateåpningen også gjennomført, men i mindre skala, med hovedfokus på barna. Det ble da også for første gang arrangert et lite fakkeltog for barna. 

– Vi håper det kommer masse folk, og at ikke minst barna møter opp. Vi gleder oss veldig og håper at vi kan få en ny tradisjon med fakkel- og nissetog gjennom sentrum. Det er veldig hyggelig at stadig flere alfasinere kommer og er med oss, så velkommen skal dere være, sier Siri Lund.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.