Inviterer Costa Blanca-nordmenn på lutefisk

Tørrfiskprodusent setter opp busser for å la folk få en smakebit.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2010 08:44

ALICANTE

Tørrfiskprodusenten Lofoten Exclusive satser stort i Spania. De har enerett på leveranse av sin tørrfiskfilet til El Corte Inglés. Nå inviterer de deg til en smakebit før jul.

Tørrfisk fra Lofoten er et kjent begrep for nordmenn. Der har man i århundrer behandlet skreien fra Lofoten under vinterfisket slik at den skal kunne nytes året rundt. Lofoten Exclusive har gått noen skritt videre. De satser for fullt i Spania, og inviterer nå den norske bosetningen på Costa Blanca til helnorsk lutefisk på El Corte Inglés i Alicante.

Les også: Verdensnyhet fra Lofoten presentert i Torrevieja

– Vi håper det kan passe med en shoppingtur samtidig som de får anledning til å smake på enten lutefisk eller en annen rett der tørrfiskfilet er råvaren. Er man helt imot fisk finnes det også andre retter på menyen i de to kjøpesentrene i Alicante. Vi spanderer bussen, men maten og øvrig shopping må den enkelte selv betale, forklarer Frank Storvik til Spaniaavisen.no.

Storvik er Lofot-selskapets mann i Spania. For tiden har han besøk av Andreas Linde. Den svenske mesterkokken har alle hemmelighetene bak de eksklusive fiskerettene i ermet. Han lærer opp de spanske kokkene som får æren av å ha rettene på menyen. På den måten kan man være trygg på at lutefisken serveres på tradisjonell norsk måte, også i Spania.

Les også: Skreien har kommet til Costa Blanca

– Det er in med naturlig mat. Vårt produkt er 100 prosent naturlig. Ingen tilsetninger overhodet. Tørkeprosessen er hele hemmeligheten. Og den foregår i flere måneder før den fileteres og fryses for frakt til Spania. Vi har satset her fordi Spania er et "fiskeland". De setter pris på et nytt produkt.
Fisken vår er blitt godt mottatt. Med en eksklusiv avtale med El Corte Inglés har vi satt standarden. Dette er ikke noe for veikroer. Spanjolene skal selvfølgelig også få sette sitt personlige preg på fisken, det hører med til god gourmettradisjon. Vi har forskjellige syn på hvordan maten skal tilbredes. Derfor er det morsomt for meg å komme hit og lære det også, sier Andreas Linde.

Les også: Skilpadde på langtur vekker oppsikt

Det nordnorske fiskeselskapet skynder seg langsomt når det gjelder introduksjonen på det spanske markedet. I løpet av neste år vil bedriften komme tilbake med en liste over hvilke restauranter som er godkjent for å ha tørrfiskfileten på menyen.

– Det vil i første omgang dreie seg om Costa Blanca, men andre deler av Spania vil etter hvert få smake godbitene de også, forteller Frank Storvik til Vikingposten.

Foreløpig kan tørrfiskfileten kjøpets på utvalgte steder på Costa Blanca.
Lofoten Exclusive vil annonsere nye utsalgssteder og restauranter der produktet vil være i salg.