Innbyggere i Alfaz anmelder ordføreren

For ikke å avvikle ulovlig campingplass.

Spaniaavisen

Publisert 5. mai 2013 09:43

ALFAZ DEL PI

Camper Park Costablanca S.L. ligger syd for urbanisasjonen Foya Blanca, nedover mot riksveien N-332. Nå har naboene gått til det skritt å anmelde ordfører Vicente Arques for at han og hans byråder ikke har stengt den ulovlige campingplassen.

Naboene har klaget siden 2008, men ingen ting er gjort ifølge kilder avisen Informacion har snakket med. Campingplassen ble tatt i bruk i 2008. Da med en provisorisk lisens for parkering av biler for to måneder, men ikke lenger enn 48 timer.

Les også: Vil stoppe bobilturisters villcamping

Siden er campingplassen blitt brukt som vanlig med gjester som bor der i flere måneder. Den provisoriske lisensen er blitt fornyet av kommunen ved en rekke anledninger. Over 20 av naboene til campingplassen har skrevet under på anmeldelsen.

I mars i år godkjente Alfaz del Pi kommune Camper Park Costablanca S.L. som en ”andreklasses campingplass” og så har de gitt campingplassen tre måneder til å oppgradere fasilitetene til standardene for offentlig godkjente campingplasser. Ennå er ingen ting gjort.

Trenger du flere kunder? Vil du ha mer å gjøre? Skaff deg en oppføring i vår bransjeguide

Naboene, som har levert inn anmeldelsen, får også støtte fra organisasjonen for alle campingplasser i Benidorm-regionen ved president Paco Delgado. Han mener området de driver campingplassen på bare kan brukes til parkeringsplass.

– Vi hadde et liknende tilfelle i Benidorm for en tid tilbake. Da kommunen ble gjort oppmerksomme på det stengte de plassen umiddelbart, sier Delgado til avisen Informacion.