Innbrudd hos nordmenn i Alfaz oppklart

Nå får Johnny eiendelene sine tilbake igjen.

Spaniaavisen

Publisert 11. juli 2013 12:23

ALTEA/ALFAZ

Mandag denne uken ringte Guardia Civil i fra Altea til Mandal for å informere Johnny Haugland om at de hadde funnet igjen det stjålne kamerautstyret hans.

For tre uker siden fikk familien Haugland innbrudd i boligen de leide øverst i Alfaz. Johnny og kona satt ute på terrassen mens barna var i stuen. Kjeltringene tok seg inn i soverommet via vinduet og stjal fotoutstyr. 
Haugland fikk beskjed om å melde tingene stjålet hos Guardia Civil dagen etterpå. Johnny trodde familien aldri ville få igjen verken det digitale speilreflekskameraet eller det andre utstyret som lå i fotobagen. 

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her får du oversikten

Men politiet ville det annerledes. Nå sitter to kjeltringer fengslet, og politiet prøver å identifisere eierne til alt tjuvgodset de beslagla. Blant annet fotoutstyret til familien Haugland.

Vikingposten var selv inne hos spesialenheten til Guardia Civil i Altea og så alt tjuvgodset. En skikkelig stor haug som vi får håpe kommer tilbake til sine rettmessige eiere.

– Jeg trodde nesten ikke mine egne ører når en mann ringte fra et utenlandsk nummer og snakket veldig gebrokkent engelsk. Men jeg skjønte raskt at det var fra Guardia Civil, og at de hadde funnet igjen kamerautstyret vårt. Jeg hadde ikke engang rukket å levere inn anmeldelsen til forsikringsselskapet. Jeg må bare berømme politiet i Altea for en glimrende jobb, forteller Johnny Haugland til Vikingposten på telefon fra Norge.

Bolig i Spania? Her finner du over 60 prospekter

Haugland sendte ned et vennepar som bor i Alfaz, til Altea for å få igjen utstyret denne uken. Det vil bli sendt hjem til Norge i løpet av kort tid. Da får familien igjen både utstyret, og ikke minst alle bildene de hadde på kameraet og en ekstra minnebrikke som lå i den stjålne bagen.

– Vi tok de to tyvene noen dager etter innbruddene. De klarte å stikke av mens vi jaktet på dem samme natten innbruddene ble meldt inn til oss. Men vi hadde gode signalement, og arresterte dem altså noen dager senere, sier en offiser i Guardia Civil til Vikingposten.