Influensavaksinen er her - gratis for residente

Costa Blanca Klinikken i Albir setter daglig et titalls sprøyter med årets influensavaksine. Både til gammel og ung.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2008 18:22

ALBIR

Da Vikingposten var innom legesenteret mandag var sykepleierne i full gang med å sette influensavaksiner. En av dem vi møtte var den islandske reiselederen Asdis Arnadottir. Hun har med seg 45 reiseglade landsmenn til La Colina i Albir hver høst og vår.

– I fjor ble jeg så fryktelig syk av influensaen. Det passer dårlig inn i programmet når du er reiseleder for en gjeng ivrige sydenturister. Derfor bestemte jeg meg allerede i fjor at jeg skulle vaksinere meg i år, sier Asdis Arnadottir.

Vaksinen koster 20 euro. Men alle som er residente og har SIP-kort kan få vaksinen gratis hvis de tar kontakt med sitt lokale offentlige spanske legesenter.

– Vi selger nok noen hundre vaksiner her i år. Årets utgave er ganske tøff. Den skal stoppe tre forskjellige viruser. Hos oss kan hvem som helst komme å få kjøpt vaksinen. Man får den også satt umiddelbart. Jeg kan love maksimalt noen minutters ventetid, sier sykepleier Janet Tøsdal.