Influensatallene stiger

Offisielt tall er nå 20.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2009 07:29

MADRID

I går kveld kom nye tall fra helsedepartementet som viser at antall bekreftede tilfeller svineinfluensa i Spania har steget til 20. Tallet over de som enda ikke er avklart, har derimot sunket til 99. Det betyr at stadig flere blir sjekket ut av listen.

Les også: 10 millioner doser influensamedisin er underveis

11 pasienter har fått diagnosen svineinfluensa i Cataluña, tre i Valencia, to hver i Calstilla-La Mancha og Madrid, og en hver i Murcia og Baskerland.

Alle sakene dreier seg om folk som nettopp har vært i Mexico, uttaler departementet. De understreker at ingen av pasientene er alvorlig syke, alle er stabile og responderer godt på behandlingen.

Minst fem spanjoler er blant de 300 som er i karantene på Hotel Metro Park i Hong Kong, etter at én av gjestene var blitt smittet. Så langt tyder ikke noe på at noen av spanjolene i Hong Kong er smittet av svineinfluensa, og kan sannsynligvis snart reise hjem, i følge den spanske konsulen i landet.

Helsemyndighetene har etablert en gratis telefonlinje – 901 400 100 – der publikum kan ringe og stille spørsmål om svineinfluensaen.