Inez vant Vikingpostens julekonkurranse

Trodde noen drev ap med henne.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2010 09:03

TORREVIEJA

Da Vikingposten ringte svenske Inez Ersson og fortalte hun hadde vunnet juleskinka, trodde hun det var noen norske venner som bare tullet med henne.

– Vi har ønsket oss en slik skinke lenge. Da Vikingposten ringte tirsdag for å fortelle at jeg hadde vunnet, trodde jeg at det var noen norske venner fra Fredrikstad som bare ville tulle med meg. De pleier ofte lure meg i telefonen, og jeg har ikke akkurat vinnerlykke i slike store gratislotteri. Men vi tipper selvsagt alltid for å vinne, sier en strålende glad Inez Ersson til Vikingposten.

Her kan du gratis laste ned siste Vikingposten

Tirsdag ettermiddag var hun med Vikingposten til slakter Pepe Rios for å få førstepremien – ja faktisk den eneste premien – en juleskinke på hele 7213 gram. Inez Ersson tippet juleskinken veide 7200 gram. Kun 13 gram feil, og suveren vinner.
– Jeg så de to kjekke små guttene som sto med skinken, og så tippet jeg vekten ut fra størrelsen på guttene. Men en skinke veier ofte mellom seks og åtte kilo. Nå skal vi hjem å smake på skinken. Kanskje med et glass øl til, sier Inez Ersson, og smiler lurt.

…og her får du gratis PDF av vårt månedsmagasin med juleekstra

Slakter Pepe Rios er imponert over hvor nær Inez var den riktige vekten. Han mener selv at han ikke hadde hatt en sjanse til å komme så nær vekten på en skinke, selv om han jobber med dette.

– Ja, dette er veldig godt tippet. Denne damen er en verdig vinner. Håper det smaker til julefeiringen, sier Pepe Rios.
– Jeg håper juleskinken rekker til langt utover våren. Egentlig ville vi hatt den om sommeren. Da smaker den best. Men nå skal vi begynne på skinken allerede i kveld. Så får vi se hvor langt den rekker, sier Inez.

Vikingpostens årlige julekonkurranse engasjerer våre lesere. Flere hundre svar kom inn til redaksjonen. Den laveste vekten noen tippet på juleskinken, var tre kilo. Det høyeste tipset var på hele 17 kilo. En god variasjon. Og Inez Ersson har vært med og tippet siden vi startet med konkurransen for fire år siden.

– Jeg leser Vikingposten fra perm til perm hver eneste uke. Det har jeg gjort i mange, mange år. Selv om vi er svenske må vi bare innrømme at Vikingposten er den beste publikasjonen som kommer ut på Costa Blanca. I og med at den kommer ut hver uke, blir det også den avisen vi må ha for å holde oss oppdatert på hva som skjer i det skandinaviske miljøet her. Alle de andre publikasjonene har for lang tid mellom hver utgave, sier Inez Ersson.