- Ille å miste TV-kanalene

Anne Margrethe Fjærn (61) tror mange uten skandinaviske TV-kanaler føler seg mer isolerte enn tidligere.

Terje Aspdahl

Publisert 15. oktober 2008 07:51

TORREVIEJA

– Om kvelden er det verst. På morgenen og dagtid er det andre gjøremål å ta seg til enn TV-titting. Men å ikke få med seg Dagsrevyen og nyheter generelt fra Norge er ille. Nå er vi inne på andre uken uten skandinaviske kanaler, forteller Anne Margrethe Fjærn.

Hun har bodd i Torrevieja i seks år og har alltid benyttet Eurotele som kanaldistributør. Selskapet har lagt ut såkalte frie kanaler i ventetiden, men det er liten eller ingen trøst for Fjærn. Det bor mange nordmenn i samme blokk og mange er eldre og har vanskelig for å komme seg ut. Anne Margrethe synes mest synd på de.

– Omtrent alle i blokka har Eurotele og har hatt TV-en som en god venn. Nå føler de seg mer isolert enn tidligere. Det må være ille, slår Anne Margrethe Fjærn fast.

Innehaveren av Eurotele, Reiner Kaindl, vet ikke når TV-signalene er tilbake, men han ber kundene som ikke får inn skandinaviske TV-kanaler være tålmodige.

– Vi har forståelse for frustrasjonen, men vi jobber på spreng med å få til de nødvendige kontraktene slik at bl.a. skandinaviske kanaler skal komme tilbake. Dette er advokatmat for øyeblikket. Hvilke kanaler og når de dukker opp vet vi foreløpig ikke, men straks vi mottar bare kopien av kontrakten vil den respektive kanal bli formidlet videre til våre kunder, sier Kaindl.

For snart 14 dager siden var Eurotele et av selskapene som fikk beskjed fra Guardia civil i Torrevieja om å frembringe kanallisten de videresender. Og beskjeden fra politiet var klar; er det noen kanaler som er kodet på listen vil vi stenge selskapet.

– At Astrosat har oppfattet beskjeden fra politiet annerledes, stiller vi oss uforstående til. De har allerede stengt TeleMicra, flere vil følge samme skjebne, spår Reiner Kaindl.

# Hele saken kan du lese ved å laste ned papirutgaven av Vikingposten.