Ikke spar på renholdet i din Spania-bolig

Ingen skal komme å lære gamle husmødre å vaske hus. Men ta med deg tipsene her, for i Spania har vi litt andre forhold å tenke på.

Spaniaavisen

Publisert 28. februar 2011 20:26

TORREVIEJA

Sola steiker, kakerlakkene trives og maurene elsker sukkersmuler…

Vikingposten BOLIG treffer Raquel Fernandez på avtalt sted. Hun er på oppdrag for Olympieza. I dag står nok en vask etter utleie på agendaen.
– Nå på vinteren leier de fleste over lengre tid. Men om sommeren får vi kjørt oss. Gjerne hver uke vasker vi ned leiligheter før det toger inn en ny pulje med feriegjester. Vi tar aldri noen snarveier til en ren bolig. Det er kjempeviktig å være nøye. Spesielt badet og kjøkkenet får ekstra behandling. Sengetøy blir også grundig vasket. Vi vil at ingen skal legge merke til at vi har vært her. Når gjestene ikke kommenterer oss er det bra. Selvfølgelig er det hyggelig hvis noen skryter, men de fleste er jo vant til å ha det rent og ryddig rundt seg. Derfor tar de det som en selvfølge her også, sier Raquel Fernandez.

Nye boliger på plass i vår boligportal – sjekk prospektene her

Kalk i vannet er en utfordring. Både utseendemessig, men også av hensyn til materialet på vegger og gulv. De aller fleste bad har fliser. Hvis ikke disse rengjøres godt nok og ofte nok, blir flisene matte. Da blir det mye vanskeligere å holde dem rene.

– I dag tar jeg air-conditionanlegg og lamper her. Det gjør vi ikke hver gang. Det kommer an på hvor lang tid boligen har vært utleid. Men vi forsikrer våre kunder om at alt skal være i sin skjønneste orden hele tiden. Fornøyde kunder er vi avhengig av. Når jeg er ferdig med denne leiligheten, står den kanskje tom noen uker eller måneder. Før det kommer nye feriegjester, tar vi en ny vaskerunde. Da en mer overflatisk omgang. Det er for at alt skal være skinnende rent når gjestene kommer, forteller Fernandez mens hun svinger vaskefilla på badeveggene.

Les også: Slik selger du boligen din i Spania

Rune Hov startet opp Olympieza for sju år siden. Siden den gang har han erobret hele Costa Blanca.
– Vi har nå 850 utleieenheter som vi vasker. Fra Altea til Murcia. Nå står Marbella for tur. Med så mange enheter sier det seg selv at vi trenger gode rutiner. Det har vi fått på plass, så dette går veldig bra. Nå administrerer jeg mest, men til sommeren tar jeg i et tak på vaskingen. Da får jeg bakkekontakt og daglig samvær med kollegaene mine, sier Rune Hov.

Her er Olympiezas vasketips:
♦ Boligen din bør vaskes grundig en – to ganger per år. Tak, vegger, inni skap og lamper.
♦ CIF er det samme produktet som vi kjenner som JIF. Det er uslåelig på badet, hvis du vil beholde flisene rene.
♦ Jevnlig renhold sparer fliser og emalje på badet.
♦ Kakerlakker og andre småkryp liker ikke rene skap.