- Ikke noe problem at nordmenn flytter til Spania

Ap-veteran Marit Nybakk besøkte lokallaget på Costa Blanca syd.

Terje Aspdahl

Publisert 6. november 2010 14:41

TORREVIEJA

Arbeiderpartiets lokallag på Costa Blanca syd inviterte en travel Marit Nybakk til sitt møte på restaurante Athena Taverna og Playa Flamenca fredag kveld. Selv om programmet hennes er tett i november, tok hun seg tid til å møte sympatisører i Torrevieja.

– Det er alltid mye å gjøre i november, men når invitasjonen kom ville jeg prioritere det. Jeg har aldri vært på kysten tidligere så det er hyggelig å få komme, sa Marit Nybakk til Spaniaavisen.no.

Hun har fått med seg at nordmenn som tar med seg dagpenger til Spania – selv om det er lite sannsynlig at de får seg jobb her – har vært et tema.

– Vi må undersøke hva vi kan gjøre i forhold til EØS-reglene når det gjelder å ta med seg dagpenger til Spania. Det er viktig at arbeidsøkerne gjør seg tilgjengelig for arbeidsmarkedet her.

Marit Nybakk og Ap mener det ikke er noe problem for den norske stat at mange velger å flytte ut fra Norge, og bo hele eller deler av året i Spania. Costa Blanca har den største norske utenlandskontingenten.

– Det er ikke noe problem for Norge at man velger å flytte på seg. Vi har et nytt scenario i Norge i disse dager. Vi ser mange velger å flytte fra Nord-Norge å bosette seg i for eksempel Vestfold fylke. Det er en ny trend. Det har nok også å mye gjøre med klima, på samme måte som de som velger å flytte hit til Costa Blanca. Jeg skal ta med meg hjem at det finnes mange sykehjemsplasser i Spania for nordmenn, men at de ikke blir benyttet fordi informasjonen ikke kommer fram til brukerne.

Til neste år er det lokalvalg i Spania, som i Norge.
– Jeg vil oppfordre nordmenn som har stemmerett ved lokalvalgene her til å bruke stemmeretten sin. Man har faktisk en påvirkningskraft til å forandre hverdagen sin også her.