Ikke fritt frem for "norske" EU-kontroller i Spania

Vegdirektoratet på banen med presisering.

Spaniaavisen

Publisert 25. april 2013 08:30

OSLO/ALFAZ DEL PI

Statens vegvesen Vegdirektoratet sier det bare skal være unntaksvis at norskregistrerte biler kan ta en periodisk kontroll i Spania. Vegmyndighetene frykter dette skal spre seg til Norges naboland.

I forrige utgave av Vikingposten skrev vi om verkstedet Auto Impulse i La Nucia som allerede opplever stor pågang fra nordmenn som vil ta en periodisk kontroll av sin norske bil i Spania.

Dette fikk Statens vegvesen Vegdirektoratet til å kontakte Vikingposten for å presisere at slike kontroller ikke er fritt frem for alle med norskregistrerte biler her i Spania.

Leiebil i Spania – Costa Blanca – Costa del Sol – Kanariøyene – Costa Brava – fri km, gratis norsk servicetelefon

– Det er bare unntaksvis at det godkjennes kontroller av norskregistrerte kjøretøy gjennomført i utlandet. Regionvegkontoret kan godkjenne slike kontroller men bare hvis det foreligger særlig grunn til å gjøre unntak fra kravet om at kontrollen skal gjennomføres i Norge, forteller seksjonsleder for tilsyn og kontroll hos Statens vegvesen Vegdirektoratet,
Lars-Erik Kjellesvig, til Vikingposten.

Kjellesvig viser også til at kontrollen må være utført av kontrollorgan som er godkjent i annen EØS-stat og kontrollresultatene må dokumenteres på tilfredsstillende måte. Det er således ikke kurant å få godkjent slike kontroller i Norge.

Les også: Arild fikk sin norske bil EU-godkjent i Spania

– Vi gjør imidlertid oppmerksom på at kjøretøyeiere som oppholder seg i utlandet deler av året, har anledning til å søke om permanent endret kontrollfrist til en måned som sammenfaller med kjøretøyets bruksperiode i Norge, sier Kjellesvig.