Ikea nektes å holde søndagsåpent

Har ikke etablert seg i en turistkommune.

Spaniaavisen

Publisert 9. juli 2014 19:39

VALENCIA

Det ble onsdag klart at søknaden fra kommunestyret i Alfafar i Valencia om å bli regnet som turistkommune blir avslått. Dermed kan ikke Ikea holde åpent søndager og helligdager slik de har ønsket.

Minister for økonomi, industri, turisme og handel, Máximo Buch, begrunnet avslaget med at det manglet bevis for at dette virkelig er et område med mange turister.

– Det er mange mennesker som drar til Alfafar for å handle, men de er fra nærområdet, fra byen Valencia og landsbyene i provinsen, uttalte han og la til de neppe kan betraktes som turister.

Ministeren oppfordret handelsnæringen til å bidra til enighet om en ny regional lov som er tilpasset den statlige, slik at man unngår problemer og misforståelser i framtida, melder Europa Press.

På spørsmål fra pressen om han fryktet at Ikea ville gå til retten med saken, svarte han at det er fullt mulig at den svenske møbelgiganten vil gjøre det. Men nettopp for at slike saker ikke skal ende i rettssystemet er det etter ministerens mening viktig at det blir enighet om den nye loven i regionen.