I Oslo for å lokke flere nordmenn til Costa Blanca

Alfaz del Pi har spilt inn reklamefilm for å lokke enda flere nordmenn til kommunen.

Spaniaavisen

Publisert 13. januar 2011 11:15

ALFAZ

Filmen skal vises på Alfaz del Pi sin stand på helgens Reiselivsmesse like utenfor Oslo.

I dag møter representanter fra Alfaz del Pi kommune, med Eric Svanberg og Elisabeth Marandi i spissen, ledelsen i alle Oslos bydeler. Der skal de vise frem kommunen for Oslos eldre garde.

– Vi har valgt å lage en film om Alfaz del Pi – spesielt tilrettelagt for nordmenn. Og på årets Reiselivsmesse satser vi mot eldre mennesker. Alfaz ønsker dem velkommen til kommunen både som turister og fastboende. Men først og fremst prøver vi å lokke eldre mennesker ned som turister for kortere eller lengre opphold. Vi har filmet Den norske skolen Costa Blanca, Den Norske Klubben Costa Blanca, idrettsanleggene, stranden i Albir og sentrum av Alfaz. De eneste som ikke hadde anledning til å ta imot oss var sjømannskirken, dessverre. De kunne ikke stille opp mandager. Da hadde de visstnok stengt, forteller Elisabeth Marandi.

Les også: Ny, stor parkeringsplass i Alfaz

Kommunen bruker lokal-TV i Alfaz del Pi til å lage filmen. De hadde med både kameramann og redaktør Inma Conde til å lage filmen. En film som har premiere denne helgen – i Norge.

I tillegg til å filme skoler, klubb og masse annet, har gjengen fra Alfaz del Pi også intervjuet en del nordmenn som bor fast i kommunen. Målet er å vise nordmenn det aller beste fra området. I tillegg til Elisabeth Marandi kommer også byråd for turisme, Vicenta Baldo (PSOE) og visepresident i turistorganisasjonen for Alicante-provinsen, Fransisco Zambrano (CCE) til å være med i delegasjonen fra Alfaz. Og så byråd Eric Svanberg (PP), selvsagt. Han er blitt en veteran på messen.

På jakt etter fagfolk? Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Det er viktig for kommunen å være til stede på Reiselivsmessen. Ja, det er faktisk blitt en tradisjon. Jeg er med for åttende gang. Men jeg tror kommunen har vært der 10-15 ganger. Vi får hilst på mange mennesker og knyttet verdifulle kontakter. En av ringvirkningene er blant annet fotballturismen til kommunen. I fjor hadde en svensk turoperatør et sted mellom tre og fire tusen gjestedøgn med fotballspillere i Alfaz del Pi kommune, et resultat av jobb vi har gjort på messen. Den forestående Copa del Sol er også jobbet frem via kontakter fra Reiselivsmessen, sier Eric Svanberg til Vikingposten.

Årets Reiselivsmesse foregår på Lillestrøm fra torsdag 13. januar til søndag 16. januar. Fra Spania vil det være hele 53 utstillere. Alt fra Den Norske Skolen i Rojales til kommuner, reisebyrå og sjømannskirkene.

Her finner du boliger til salgs i Spania

– Vi gleder oss til Reiselivsmessen. Det blir lange dager med mye jobb. Vi fire representanter fra Alfaz del Pi kommune skal være på messen torsdag og fredag. Lørdag og søndag er det en ansatt fra kommunen og medlemmer fra Klubben som skal styre vår stand, sier Elisabeth Marandi.

Og la det ikke være noe tvil; Alfaz del Pi kommune setter virkelig pris på sine skandinaviske innbyggere og turister.