I fjor fikk sjømannskirken inn 44.000 euro på julemarkedet. Så langt har man fått inn 1600 ...

Ikke overraskende er det også et spesielt år for årets julemarked i Sjømannskirken på La Siesta.

Terje Aspdahl

Publisert 15. november 2020 09:33

TORREVIEJA

– Det er ikke så overraskende at det er mange færre besøkende når dørene ble åpnet i dag. Det er som forventet, sa Elsa Sandberg i sjømannskirkens arbeidsgruppe da Vikingposten var innom i kirken på lørdag. Folk er jo forståelig nok redde for smitte og det er liten tvil om at det ikke er så mange nordmenn på kysten nå.

– Jeg er redd det i år blir en brøkdel av omsetningen vi hadde i fjor, som var på 44.000 euro, sier Sandberg.

Etter julemarkedets to første åpningsdager, lørdag og onsdag, har det vært drøyt 100 besøkende innom.

– Vi hadde 66 personer innom lørdag og onsdag var det 35 besøkende. Vi er fornøyd med at det ikke er så veldig mange på en gang, da er det lettere å holder oversikt slik at folk kan holde avstand. Og de har god anledning til å kikke på varene – og vi får pratet med flere, sier sjømannsprest Anita Dalehavn. Det har kommet inn cirka 1600 euro så langt.  Julemarkedet avsluttes lørdag 28. november.

For julaften er det også spesielt med en begrensning på kun 30 personer under julemiddagen i kirken på La Siesta.

–  I år prioriterer vi de som ikke har noen andre å feire jul sammen med som enslige og enslige med barn. Vi har satt et maks antall på 30 personer og vi har også en «venteliste» for par som har lyst til å ha julaften her i Sjømannskirka. Påmeldingene har begynt å komme inn, og påmeldingsfristen er 1. desember, sier Dalehavn.