I disse spanske byene er lommetyvene mest aktive

Her må du passe deg - sjekk listen til forsikringsselskapene.

Spaniaavisen

Publisert 19. juni 2013 19:40

COSTA BLANCA/OSLO

– Spania er nordmenns foretrukne ferieland, og derfor skjer det også mange tyverier der. Barcelona «ruler», men også Madrid og Palma har dessverre mange lommetyver. Også på typiske turiststeder som Magalluf, Alcudia, Playa de las Americas, Playa del Ingles, Puerto Rico er lommetyvene aktive, sier assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, til TV2.no.

Skal du til Barcelona er det god grunn til å være på vakt.

– En av våre kunder ble faktisk robbet fire ganger på fem dager i byen. Tyveririsikoen er høy på La Rambla i Barcelona, sier Vennesland og snakker om gaten som er velkjent for sitt yrende folkeliv med mange serveringssteder, butikker og salgsboder.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca/Costa Calida

Tryg forsikring har også dårlige erfaringer med nordmenn og Spania.

– Det kan være at de spanske byene får et ufortjent dårlig rykte, men vi ser at altfor mange av våre kunder kommer dårlig ut på disse stedene, sier Roald Stigum Olsen, konstituert kommunikasjonssjef i Tryg til TV2.

Nordmenn er kjent for å være velstående, og er dermed et yndet mål.

– Lommetyvene vet når nordmenn kommer med fly til turistmålene, og venter allerede på flyplassen, og kan også være helt inn i ankomsthallen. De benytter seg av kaoset ved bagasjebåndet, og folk har oppmerksomheten der og ikke på eiendelene sine. De følger også gjerne med turistene helt inn i hotellresepsjonene, sier Vennesland og konstaterer at lommetyvene benytter en hver anledning hvor det er masse folk og at det kanskje er litt forvirring og stressmoment.

– «Hjelpsomme» folk som vil hjelpe med bagasjen, sier at du har mistet noe eller at du har fått noe på jakken (som de selv har klint på deg), for å trekke oppmerksomheten vekk fra lommeboken er ganske vanlig, sier Vennesland til TV2.no.