I denne minibanken i Torrevieja har mange fått sine kredittkort kopiert

Skandinaver svindelrammet - bank innrømmer at flere har vært utsatt for skimming.

Spaniaavisen

Publisert 13. november 2014 09:52

TORREVIEJA

Margareta Bjørlo fikk kredittkortet kopiert tre ganger i Torrevieja. Nå bekrefter banken at det er i deres minibank svindelen har skjedd.

Forrige mandag fortalte Spaniaavisen hvordan en rekke personer på Costa Blanca hadde blitt rammet av kortsvindel. Svindelen har skjedd i Torrevieja også. 

Margareta Bjørlo mener kredittkortet hennes ble kopiert 19. oktober på Deutsche Bank på La Mata nord i Torrevieja. 

– Kortet ble tappet for cirka 10.000 kroner på fire minutter i Indonesia. DNB ringte og spurte hvor jeg var og fikk stoppet uttakene. Det er tredje gangen dette hender på fire-fem år, sier Bjørlo til Vikingposten.

Skal du ha leiebil i Spania? Du finner alt info her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Familien har leilighet i Torrevieja og benytter den flittig. I og med det hele ble stoppet fra DNB i Norge, har ikke Margareta Bjørlo anmeldt forholdene til Guardia Civil i Torrevieja.

Vikingposten kjenner til at flere personer også har fått bankkortene kopiert ved samme filial fredag 24. oktober.

Ved filialen til Deutsche Bank henvises Vikingposten til bankens hovedkontor og pressetalsmann Cristina Gomez.

– Vi vet mange personer har blitt utsatt for skimming av kredittkort ved vår filial på Torre Lomas ved La Mata i Torrevieja den siste tiden. Forholdene er anmeldt til Guardia Civil og er under etterforskning, sier Gomez.

Hun sier minibanken ved filialen har oppfylt alle sikkerhetskrav.

– Her har det tydeligvis blitt benyttet en ny metode for å kopiere kredittkortene som vi ikke har fanget opp. Men nå forsterkes sikkerheten ytterligere, sier Cristina Gomez.

– Jeg kan ikke si noe om hvor mye penger det dreier seg om eller om det er noen mistenkte i saken på grunn av den pågående etterforskningen. Det er flere banker enn oss som er blitt utsatt for den samme svindelen den siste tiden.