I Albir serveres verdens beste vafler

Etter avstemningen over hvor de beste vaflene serveres gikk seieren i år til Sjømannskirken i Albir - for tredje gang.

Terje Aspdahl

Publisert 20. november 2020 15:35

ALBIR

I kåringen av verdens beste vaffeloppskrift, er det i år nemlig Sjømannskirken i Albir som trakk det lengste strået. Konkurransen engasjerer tusenvis av nordmenn i inn- og utland hver høst.

Daglig leder Erik Faye Lindvig er stolt og glad over å toppe årets kåring.– Vi er utrolig stolt av å toppe kåringen av «Verdens beste vaffel 2020! Vi serverer vanligvis tusenvis av vafler hvert år, og denne seieren deler vi med alle de frivillige som er med å drive kirken vår, sier Faye Lindvig til Vikingposten.

Sjømannskirken i Albir har vunnet kåringen to ganger tidligere, i 2004 og 2006. I fjor var det Sjømannskirken på Gran Canaria som tok hjem seieren.– Det har vært et krevende år på Costa Blanca med mye motgang med både corona-pandemi og redusert besøk i kirken. Seieren er en anerkjennelse for de ansatte og frivillige som steker tusenvis av vafler hvert år.

Han fortsetter:

– Nå om dagen går det ikke så mye vafler, men vaflene blir gjerne en inngang til hyggelige møter og gode samtaler på kirken. Så håper vi at denne kåringen gjør at enda flere finner veien innom oss, både for vafler og hyggelig fellesskap.
Over tusen vaffel-elskere deltok under årets kåring. Kun 71 stemmer skilte første- og andreplassen. Sjømannskirken i Albir fikk til slutt 34 prosent av stemmene, mens Gran Canaria fikk 27. Mallorca kapret tredjeplassen med 12 prosent.

Når det gjelder vaffeloppskriften er det ingen hemmelighet.

– Vaffeloppskriften i Albir har vært den samme i årevis. Jeg tror hemmeligheten er at det i utgangspunktet er en ganske klassisk oppskrift som gir akkurat den smaken man forventer. Oppskriften er heller ikke hemmelig, så jeg oppfordrer alle til å gå inn på Sjømannskirkens hjemmesider og finne oppskriften der. Der ligger også oppskriftene til alle de andre Sjømannskirkene, så kan man prøve litt forskjellig, sier Faye Lindvig og avslutter.

– Alle som har deltatt i vaffelsteking hos oss skal ha sin del av æren for denne seieren!

Vi gjengir gjerne vinneroppskriften: (2-3 porsjoner)  

5 egg
250 g sukker
12,5 dl melk
2,5 dl fløte
300 g smeltet smør
1,1 kg mel
1,5 ts bakepulver

Slik gjør du: Bland egg og sukker, det trenger ikke piskes. Ha mel, bakepulver og melk og fløte vekselvis i. Ha i smeltet smør til slutt.

Velbekomme!