I 2008 rev myndighetene denne luksusboligen - nå sier retten at det var feil video

Britisk par har bodd i garasje i over fire år - kommunen har ikke penger til å rette opp tabben.

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2012 12:05

ALMERIA

Et britisk ektepar har opplevd sitt livs mareritt. Boligen de bygde med alle lisenser i orden i 2003, ble revet i januar 2008. Regionsmyndighetene i Andalucía mente boligen var bygd på ikke regulert område, og at den derfor måtte rives.

Len og Helen Prior protesterte på rivingsvedtaket til ingen nytte. Boligen de hadde bygd for 375.000 pund, og som var verdt det dobbelte når den sto ferdig, måtte rives.

Ekteparet fikk kun noen få timer til å tømme boligen før gravemaskinen rullet inn og jevnet luksusvillaen med betongen. Len Prior ble så dårlig av dette at han måtte fraktes til sykehus med ambulanse.

Ser du etter bolig i Spania? Her finner du over 50 boliger til salgs

Nå har imidlertid spansk høyesterett fastslått at det var feil å rive boligen til Len og Helen. Vedtaket fra Spanias høyeste domstol kan ikke ankes, og kommunen Vera må erstatte boligen og alle utgiftene det engelske ekteparet har hatt i ettertid.

Le og Helen har de siste firte årene bodd i en garasje på tomten. De har hatt advokatutgifter på over 150.000 euro siden saken er blitt anket og anket. I tillegg har de hatt stor psykiske og fysiske problemer etter boligen ble revet.

Problemet er bare at Vera kommune sier de ikke har en eneste euro å tilby Len og Helen. Kommunekassen er og blir tom.

Med hensyn til den økonomiske situasjonen Spania befinner seg i ser fremtiden heller ikke lys ut verken for kommunen eller ekteparet Prior.

Se video under her