HELSE OG FORBRUKER

Hva gjør du hvis du blir corona­smittet nå?

Har du symptomer på luftveisinfeksjon bør du holde deg hjemme.


COSTA BLANCA

Tester du positivt for covid er du ikke lenger nødt til å isolere deg slik tilfellet var i andre bølger av pandemien. De som er bekreftet smittet må imidlertid ta ekstreme forholdsregler, redusere sosial kontakt, ikke delta på overfylte arrangementer, unngå kontakt med mennesker i risikogruppen samt å bruke maske. 

Har du testet positivt og jobber for eksempel i helsevesenet eller andre institusjoner, bør du ikke gå på jobb i løpet av de første fem dagene fra du merker symptomer på corona eller fra dagen du testet positivt.

Etter denne tiden, hvis symptomene har forsvunnet, må du ta en ny diagnostisk test, og hvis resultatet er negativt, kan du gå tilbake på jobb. 

På den annen side, i tilfeller med milde symptomer som forverres bør du kontakte helsevesenet, mens å unngå nærkontakt kun omfatter personer som anses for å være i risikogruppen.

Smitten er på vei oppover i Spania, inn i den åttende smittebølgen. Foreløpig gjøres det kun registreringer av smittetall blant de over 60 år, derfor er det vanskelig å anslå den reelle smitteraten.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.