Husmor ble redaktør

Hilde Tislevoll har vært husmor i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa de siste fire årene. Nå har hun også blitt redaktør for kirkens nye informasjonsavis.

Spaniaavisen

Publisert 9. september 2010 11:03

ALBIR

Saludamos eller ”vi hilser” heter den nye publikasjonen kirkesenteret i Albir gir ut. Denne informasjonsavisen skal komme ut en gang i halvåret. Redaktør er husmor Hilde Tislevoll. Noen uker i året bytter hun ut vaffelrøre med PC og redigeringsprogram. I tillegg skriver hun alt selv.

Les også: Mia første kvinnelige prest i Torrevieja

– Jeg har alltid likt å skrive, og da vi fant ut at kirken her trengte et slikt blad, meldte jeg meg til tjeneste og sa jeg hadde lyst til å være ansvarlig for Saludamos. Vi har forpliktet oss til å gi ut et informasjonsblad igjennom kirkens givertjeneste. I bladet får alle en innsikt i hva som skjer, og hva vi driver med, hos Sjømannskirken Albir-Villajoyosa, sier Hilde Tislevoll til Vikingposten.

Les også: Unn deg en tur til kirkeplassen i Altea

Saludamos presenterer virkelig mangfoldet i det som skjer i en så stor sjømannskirke. Mange av både gamle og nye beboere på Costa Blanca nord er ikke klar over alt kirken kan tilby dem – blant annet beredskapstjenesten. Men redaktør Tislevoll fikk ikke alt med seg i første utgave av Saludamos.

– Nei, jeg glemte to viktige ting. Kan ikke dere i Vikingposten skrive at vi fremdeles skal arrangere sjømannstreffene en gang i måneden. Og så må du takke alle de hundre frivillige som gjør en kjempeinnsats ved kirken vår, sier Tislevoll.