Husk småfuglene!

Torrevieja vil bevare fuglebestanden.

Terje Aspdahl

Publisert 1. mars 2021 08:30

TORREVIEJA

De siste 20 årene har fuglebestandene i byene blitt redusert med opptil 12 prosent. Selv gråspurven sliter.

Selv noen arter som den velkjente gråspurven har blitt berørt med en reduksjonen på mer enn 20 prosent av bestanden. Dette er alarmerende og et alvorlig voksende problem i byene.

SOS Spurv-prosjektet (SOS Gorriones) tar nå tak i problemet. Målet er å fremme bevaring og gjenoppretting av fuglebestandene. Tiltak vil bli gjennomført i samarbeid Torrevieja kommune. Fuglekasser skal settes opp ved hjelp at et etablert nettverksamarbeid mellom institusjoner i kommunen. For å utvikle prosjektet vil det bli gjennomført en rekke tiltak som fokuserer på å fremme innbyggernes deltakelse via opplæring og kunnskap om miljø og fuglebestander i bymiljøet. 

Byggingen av fuglekassene gjøres av utdanningsinstitusjoner  og forskjellige sentre i kommunen. 

En video som forklarer byggingen av kassene leveres til de forskjellige sentrene. På denne måten vil all unødvendig kontakt med deltakerne i workshopene unngås, siden det er mennesker som tilhører grupper som er sårbare for covid-19. 

Når kassene er ferdige vil de bli satt opp i forskjellige områder i Torrevieja kommune. Blant disse stedene er sentrene i ALPE, APANEE, AFA Torrevieja, IES Mare Nostrum, samt andre utdanningssentre og institusjoner.

Fuglekasser som er installert fra tidligere av blir sjekket. De som er ødelagt vil bli erstattet av nye. I tillegg skal det monteres webkamera i noen av kassene for å observere fuglene i sitt naturlige miljø uten at de selv blir forstyrret. Prosjektet har en total varighet på seks måneder.