Huset til Lisbeth og Jørn har vært okkupert i ett år

Nå må søsknene i deres tredje rettssak. 

Terje Aspdahl

Publisert 14. september 2020 09:19

COSTA DEL SOL

Søskenparet Lisbeth og Jørn Hokholt er spente på om de nå endelig får tilbake det okkuperte huset, «Casa Elsa» i Torre del Mar i Malaga, som har vært i familiens eie i over 50 år.

Ferieboligen ble okkupert for ganske nøyaktig ett år siden. Torsdag er det berammet ny rettsak, den tredje i rekken.

– Vi er selvsagt veldig spente på om det nå endelig vil løse seg og vi kan få huset vårt tilbake, sier Jørn Hokholt til Spaniaavisen. Våre advokater har ikke på noen måte gitt oss noen forsikringer om at dette vil gå bra.

I snart ett år har familien måttet stå på utsiden av sitt eget gjerde, og se fremmede ta seg til rette i deres bolig.

– Det er mildt sagt frustrerende både når det gjelder hvor lang tid det tar og ikke minst at vi må akseptere at huset blir rasert. Vi har ikke noe håp om at våre private eiendeler er inntakt og har avfunnet oss med at vi vil ta over en rasert bolig, sier Hokholt.

– Spania viser en total mangel på respekt for eiendomsretten.

Familien vil være representert med sine advokater under rettssaken torsdag.

– Vi bestilte flybilletter mens Spania var merket grønt tidligere i sommer, men etter rødmerkingen har vi ikke fått ordnet oss forsikring og har da valgt å bli hjemme. Vi har gitt våre advoktarer fullmakt til å representere oss, men de fornærmede skal egentlig møte selv. I frykt for at det vil bli nok en utsettelse av saken vil ikke fullmakten bli forelagt retten før selve møtet torsdag. 

Familien har fått mye oppmerksomhet i media etter at ferieboligen ble tatt over av fremmede i fjor. Det setter de pris på.

– Det har vært mye interesse for saken og vi tror og håper at det vil hjelpe oss. Imorgen, tirsdag, er jeg gjest under God morgen Norge på TV 2 i forbindelse med at rettssaken kommer opp torsdag.