Hundemottak med suksess i Torrevieja

Med 400 adopterte hunder og med mer enn 9000 følgere på Facebook er hundemottaket i Torrevieja et av de mest aktive i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2014 22:12

TORREVIEJA

201 hunder ble bragt tilbake til eierene sine, og totalt var det over 600 hunder som ble bragt til det kommunale mottaket i Saltbyen.

– Vi har veldig få hunder her for øyeblikket. Vi har en rad med bur som står tomme. Vi planlegger å forsøke å avlaste andre organisasjoner med hundemottak som ikke har så god plass, forteller Daniel Bauptista til Spaniaavisen.

– Det har virkelig skjedd en forandring til det bedre. Nå får hundenr gå fritt ute hver dag når burene rengjøres og de blir tatt med ut på tur. Det er en stor forandring til det bedre, sier Antonio Martinez. 

Leiebil i Spania får du billig her – vi tilbyr også gratis norsk servicetelefon

Martinez og Vicente Garcia har jobbet ved mottaket i over 20 år. Mens Ester Clua Fernandez-Quejo jobber som frivillig ved mottaket og har ansvaret for mottakets facebookside som snart runder 10.000 følgere.

Det er det store antallet adopsjoner som er oppsiktsvekkende med resultatene senteret har oppnådd. Faktisk er hundemottaket nå et av de største på hundeadopsjon i Spania.

For øyeblikket er det i underkant av 20 hunder på mottaket. Og i løpet av et år er det ifølge henne perioder med kun to hunder der, alt takket være den aktive politikken med å finne nye familier til hundene som trenger det.

Det er frivillige i Núcleo Zoológico som sammen med det kommunale hundemottaket legger ned en stor innsats for bortkomne hunder i Torrevieja.