Hun skal lede den nye Frivillighetssentralen i Alfaz del Pi

Svenske Elin L. Bergstrand (33) er nyansatt daglig leder for Frivillighetssentralen i Alfaz del Pi som åpner dørene neste uke. 

Spaniaavisen

Publisert 25. november 2009 19:30

ALFAZ DEL PI

Den siste tiden har Bergstrand vært i Norge for å besøke familie og studere hva de gjør på frivillighetssentraler der. Tirsdag er hun klar i Alfaz del Sol med Spanias første norske Frivillighetssentral.

– Jeg gleder med til å ta fatt på denne jobben. Det skal bli spennende å få være med på å utforme innholdet i tett samarbeid med styret. I utgangspunktet skal vi hjelpe ensomme mennesker. Både unge og gamle. Nå har jeg akkurat vært både i Bodø og Fauske og sett hvordan de organiserer og driver frivillighetssentraler der, sier Elin L. Bergstrand til Vikingposten.

Les også: Satser på skandinaver når finanskrisen herjer

Hun har selv bodd i Albir i fire år. Arbeidserfaringen hennes i Spania er fra både helseinstitusjoner, hotell og resorter. – De siste to årene har jeg jobbet ved Reuma Sol. Blant annet i restauranten, resepsjonen, butikken og litt som hjelpepleier. Før den tid jobbet jeg for spanske hoteller og på en golfresort i Benidorm. Du kan vel si at jeg er ganske allsidig, sier den nye daglige lederen.

Frivillighetssentralen trenger flere frivillige hjelpere. Har du lyst til å hjelpe og glede andre mennesker er det bare å ta kontakt fra tirsdag av i lokalene i 2. etasje i Alfaz del Sol.