Hun betalte 11.000 euro etter boligkjøpet i mai - nå har notaren etterlyst pengene

Nytt norsk offer for manglende innbetaling av skjøteskatt på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 21. november 2014 11:45

TORREVIEJA

Etter at Vikingposten i går fortalte om et norsk par som i verste fall må betale ytterligere 25.000 euro fordi megleren ikke har viderebetalt skjøteskatten, har vi fått henvendelser fra andre nordmenn som også kan få betale dobbelt opp.

En norsk kvinne (47) fikk hakeslepp da hun leste om saken på vår nettside.

– Jeg ble litt lang i maska. Jeg fikk også et rekommandert brev fra notaren i september om at det manglet innbetaling av skatt på huskjøpet jeg foretok i mai på La Mata i Torrevieja. Heldigvis har jeg en spansk venn som kunne oversette brevet for meg, forteller kvinnen på telefon fra Norge.

Ser du etter ny bolig? Her finner du 75 boliger til salgs

– Jeg sendte en epost til megleren om brevet fra notaren. Jeg fikk til svar at dette var blitt et problem da de hadde byttet bankkonto og det hele skyldes kun en forsinkelse i det spanske systemet. Jeg sendte en ny epost igår etter jeg leste saken, men igjen forsikret megleren som jeg har hatt god kontakt med, at jeg ikke trengte å bekymre meg. De lovet også å sende meg en kvittering på at jeg har betalt skatten på 11.000 euro til megleren, forteller kvinnen.

Hun skal ned til Torrevieja i desember. Hvis saken ikke har løst seg kan hun bli nødt til å anmelde saken til politiet.

– Ifølge notaren har SPC International alltid gjort overføringer av skatte- og avgiftsbeløp på en korrekt måte. Notaren skriver til meg i en epost at problemene med innbetalinger fra boligformidleren startet først for noen måneder siden.

Vet du noen om denne saken? Ta kontakt med vår reporter her