«Hulkens» slaktoffer var håndplukket

Arild «Hulken» Haugen visste at han ville stå igjen som vinner i bokseringen natt til lørdag.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2009 07:38

TORREVIEJA

– En bokser som Arild, i en tidlig fase i karrieren, må bygges opp. Aller helst skal han vinne sine ti–tjue første kamper og vi slipper han i hvert fall ikke til mot gode boksere før han har bokset minst ti kamper, sier manager Tor Krageboen til Fædrelandsvennen.

Mot latviske Pavel Dolgovs natt til lørdag gjorde «Hulken» kort prosess med sin motstander allerede før det var bokset i 45 sekunder.  Men det er neppe tilfeldig.

Les også: Vant på knockout – se kampen her

– Det er ikke bra for en bokser å tape for mye. Et par tap er ikke bra for statistikken, man kan bli redd og man kan få det vi på boksespråk kaller «glasshake»; At man tåler mye mindre før man går ned. Det er ikke bra, men kan skje alle, sier Krageboen til fvn.no.

– Så dere plukket en motstander lørdag som dere visste Hulken ville slå?

– Vi brukte det vi kaller en «matchmaker» som finner motstander for oss, så vi plukket ikke selv. Men hadde motstanden blitt for ille måtte vi ha gått inn og påvirket det, innrømmer Krageboen.

Les også: – Trodde aldri han skulle bli så god til å bokse

Selv om metoden kan høres noe suspekt ut er den ifølge Norges Bokseforbund svært utbredt i proffboksingen.

– Ofte betales boksere for å være såkalte hjørnemenn. De betales for å bokse, men ikke for å vinne. Jeg synes Haugens motstander i Valencia så ut som en «Per Pusling», og han la seg lett. Men sånn er det. Proffboksere er etter mitt skjønn mer businessmenn enn idrettsmenn, sier Martin Kitel – utdanningskonsulent i Norges Kampsportforbund, og med lang erfaring fra boksemiljøet – til fvn.no.