Høyre-topp på Costa Blanca-visitt

Deltok på åpent møte i Albir torsdag kveld - Torrevieja står for tur fredag.

Spaniaavisen

Publisert 16. oktober 2014 19:23

ALBIR

– Å flytte makt fra system til pasient er den vikigste flytteprosessen som vår helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) jobber for å få gjennomført, understreket fraksjonsleder i helse- og omsorgskomiteen i Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen, på åpent politisk møte i Albir torsdag kveld.

Wilhelmsen Trøen er på besøk på Costa Blanca. Hun deltar i to åpne politiske møter som arrangeres av Costa Blanca Høyre og Costa Blanca Høyre nord. 

Under møtet snakket Wilhelmsen Trøen om samarbeidsavtalen og hvordan samarbeidet mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venste fungerer, men la vekt på forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem i forrige uke og prosessene fram til endelig vedtak i desember.

Les også: Spansk sykehusmareritt for Egil

– Statsbudsjettet er et stort og viktig dokument. Politikk handler om å prioritere. Jeg er stolt over å ha en regjering som løser viktige oppgaver og ruster Norge for fremtiden. Vi må legge til rette for å ha velferd og næringsutvikling. Det er mye bra i det norske helsevesenet, men vi må gjøre noe med det som ikke fungerer. Pasienter trenger bedre rettigheter enn de har i dag, sier Tone Wilhelmsen Trøen.

Trøen sier det er for mange pasienter som venter på behandling og går derfor for lenge sykmeldt og at noen derfor finner egne alternativer som de selv må betale.

– Det handler om å flytte makt fra system til pasient og i den forbindelse er det snakk om syv nye reformer. De to viktigste er å innføre fritt behandlingsvalg hvor folk selv kan velge og at det offentlige betaler. Reformen skal først innføres for rusavhengige og de som sliter med psykiske lidelser. Den andre reformen er en ny nasjonal helse- og sykehusplan som det ikke har blitt gjort noe med på 10 år.

Ifølge Wilhelmsen Trøen  skal reformen blant annet sørge for at alle skal behandles likt uansett hvilken kommune de er bosatt i.

– I tillegg skal det innføres forløpstider for kreftbehandling som betyr at pasienten for vite nøyaktig hvor lenge vedkommende må vente for å få behandling, sier Wilhelmsen Trøen. 

De som ikke fikk med seg innlegget på møte i Albir torsdag har muligheten fredag klokken 18.00 på Restaurante FU i Torrevieja. Costa Blanca Høyre og Costa Blanca Høyre Nord ønsker også her velkommen til åpent politisk møte med påfølgende middag. 

På begge møtene vil de registrere nye medlemmer og ordne kontingenten.