Høyre-Erna lover full trykk på Spania-nordmenn

Suksess på sitt første Costa Blanca-besøk.

Terje Aspdahl

Publisert 15. mars 2012 08:34

COSTA BLANCA

Neste 250 mennesker møtte frem for å høre Erna Solberg onsdag kveld i Torrevieja. Noen timer tidligere på dagen var det stinn brakke i det største klasserommet på skolen i Alfaz.

Erna Solberg strålte om kapp med solen fra en skyfri himmel onsdag. Høyre-lederen synes det var skikkelig inspirerende at så mange hadde møtt opp for å høre henne tale hos lokallaget til Høyre på Costa Blanca. Dessuten synes hun det var ekstra stas å besøke Den norske skolen Costa Blanca for aller første gang.

Les også: Forlenger flybusstilbudet mellom El Altet og Torrevieja

På restaurante La Rustika måtte ekstra stoler settes frem for alle at de fremmøtte skulle få plass. Før onsdagens møte hadde Costa Blanca Høyre noe over 50 medlemmer. Et tall sekretær- og medlemsansvalig Inger Elise Gabrielsen regnet med ville øke etter kveldens møte.

– Jeg håper og tror det er godt over hundre medlemmer når kvelden er over. Med så godt oppmøte lover det godt, sier Inger Elise Gabrielsen til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Høyre skal satse friskt mot nordmenn som bor i utlandet generelt og Spania spesielt fremover. Jeg har vært en del ganger på ferie i Spania, men da mest i Sør-Spania rundt Cadiz og Malaga, pluss et par besøk på Kanariøyene. Dette er aller første gang jeg er på Costa Blanca. I dag skal jeg møte nordmenn og høre hvordan det er å bo i Spania, og hva de er opptatt av. Det er lenge siden jeg ble invitert ned hit av lokallaget, men jeg fikk først tid nå.
Egentlig skulle jeg brukt litt lenger tid enn et godt døgn, men på grunn av at vi har hatt litt problemer hjemme i stortingsgruppen vår den siste tiden måtte vi kutte ned på programmet, sier Erna Solberg.

Les også: Leide spesialagenter til å hente sønnen fra norsk skole i Albir

Høyre-lederen synes det var ekstra interessant å få tid til et besøk på Den norske skolen Costa Blanca. Helt siden Solberg selv gikk ut av videregående skole har hun vært opptatt av utdanning.
– Jeg brenner ekstra for skole og utdanning. Disse områdene er noe av det viktigste vi har i politikken. Vi i Høyre er veldig opptatt av at nordmenn selv skal velge hva slags skole de vil gå på – også nordmenn i utlandet.
Derfor var det interessant å se denne skolen, snakke med ledelsen, lærere og ikke minst elevene. Det må være ekstra spennende for elever å gå på en slik skole der de møter folk fra hele Norge. Høyre er opptatt av å legge forholdene godt til rette for at slike skoler som dette skal få gode rammebetingelser fremover. Ikke bare til drift, men også til bygningsmassen og vedlikehold, sier Solberg.

Sjelden har det aller største klasserommet på skolen vært så godt besøkt i løpet av en liten times undervisning. Etter oppmøte å regne kommer Høyre-Erna til å få en god del fremtidige velgere fra gjengen på skolen.
Når man også tar i betraktning at godt over 200 godt voksne mennesker samlet seg i Torrevieja for å høre lederen i Høyre en onsdag kveld, er det vel liten tvil om at en Høyre-bølge er begynt å skylle inn over Costa Blanca…