Høy eurokurs gjør at nordmenn avventer ferieboligkjøp

- og selgerne er blitt langt mer bevisste.

Spaniaavisen

Publisert 19. desember 2013 09:34

ALBIR

– Det merkes helt klart at Spanias økonomi er på bedringens vei. Prisene har ikke økt, men selgerne er mer bevisste og bruker mer tid på å selge. De sammenligner sine boliger med lignende prosjekter i markedet og følger med på hvor mye de har blitt solgt for. Dette gjør at vi bruker litt mer tid på å få en avtale i havn. Det er også vanskeligere å presse prisene ned nå enn før, sier Ragnhild Stenbo, agent og leder av eiendomsmeglerfirmaet Solalbir, til Vikingposten.

Hennes oppgave er å finne en balanse mellom selgerens ønsker og den reelle markedsprisen.

Her kan du finne en oversikt over boliger til salgs

Tall fra det spanske statistikkbyrået (INE) viser at boligprisene i tredje kvartal i år har økt med 0,7 prosent. For nybygg er økningen på 2,3 prosent og for brukte boliger med 0,1 prosent. Her i Valencia-regionen økte brukte boliger med 1,8 prosent.

Stenbo sier at de store investorene har vist økt interesse og at etterspørselen etter større prosjekter har økt. Det gjelder store boligprosjekter, tomter og hoteller. 

– Dette markedet har nå begynt å røre mer på seg. De store investorene har overblikket og følger med på markedsanalysene og er nå mer aktive. Dette ser jeg på som et tegn til bedring i spansk økonomi, sier Stenbo til Vikingposten. 

…og trenger du overnatting på hotell eller leilighet kan du få hjelp her

Hun sier det er jevn flyt på salg av nye og brukte leiligheter og hus og at det ikke er merkbar prisøkning. Men at den høye eurokursen har fått litt konsekvenser for nordmenn og at de holder mer tilbake og venter med å kjøpe. Dette i motsetning til engelskmenn som den siste tiden har kommet mer på banen.