Arkivet

Hotellnæringen frykter ras av konkurser


ALICANTE

President Manuel Espinar for CONHOSTUR, Turistforeningen i Alicante-regionen, kaller sentrale myndigheters smitteverntiltak for galskap. 

Han mener at myndighetene er mer opptatt av politikk enn helse, og at vedtaket om at alle hoteller og overnattingssteder må holde stengt fra 21. januar – 4. februar er tatt uten å tenke på konsekvensene for næringen. 

Presidenten hevder at tiltaket ikke gir mening, og refererer til undersøkelser foretatt av Helsedepartementet som viser at mer enn 60 prosent av smittetilfellene har oppstått i nære familierelasjoner og kun 2,3 prosent er relatert til hotellnæringen.

Espinar understreker at pandemien har ført til at 30 prosent av Spanias hoteller og overnattingsteder har blitt nødt til å stenge og at mer enn 20.000 arbeidsplasser ble berørt i desember, og at tallet uten tvil nå vil øke. 

– Vi står overfor massive nedleggelser. Moralen er på bunn. Folk er utmattede og bak nedleggelsene er det mange familietragedier. Bedrifter som har vært drevet i generasjoner går nå konkurs, sa Espinar.

Les mer om:

Reise