Hot Club De Norvege er på Spania-tur

Gjør to jobber på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 25. november 2013 12:39

COSTA BLANCA

Torsdag 28. november spiller gruppen i Minnekirken i Villajoyosa og fredag 29. november avsluttes turneen i Alfaz del Pi.

– Alfaz er nytt sted på turnéruta vår, så vi gleder oss spesielt til det, sier gitarist Jon Larsen.

Hot Club de Norvège med Per Frydenlund (gitar), Svein Aarbostad (bass), Jon Larsen (gitar) og Finn Hauge på fiolin og munnspill, har en egen fasinasjon for Spania.

– Vi har vært litt i Spania tidligere, første gang Per Frydenlund og jeg dro til Spania med gitarene våre var i 1977. Spania er jo gitarens hjemland, dessuten var vi veldig interesserte i Salvador Dalí – så vi tok med oss gitarene opp til Catalonia i håp om å treffe den gamle mesteren, men det fikk vi ikke, han var i Paris. Året etter flyttet jeg likegodt ned til Barcelona, for å male og studere Dalí, men det endte med at jeg spilte gitar like mye som jeg malte, og da jeg dro tilbake til Norge året etter startet vi Hot Club, og da var det gjort, sier Larsen.

Repertoaret er som det alltid har vært: gamle jazzmelodier, pluss en del av Djangos egne komposisjoner, og enkelte andre evergreens.

– Vi spiller gjerne de samme melodiene fra konsert til konsert, men lager forskjellige varianter hver gang – det er det som er gøy: Å improvisere og finne på ting! Da blir det like spennende hver gang – “kommer dette til å gå bra”? Vi spiller samme repertoar i en periode, men som sagt spenningen ligger i å lage nye versjoner hver kveld.  Det er gøy, og da blir musikken levende! Jeg håper inderlig at både gamle og nye venner finner veien til konsertene våre – velkommen til alle, sier Larsen.

Alfaz er nytt sted på turnéruten til Hot Club de Norvege. De håper at dette kan bli en del av den årlige turnéen.
– Jeg var forresten i Alfaz og tegnet og malte på 70-tallet. Calpe-klippen er jo helt vill!! Hadde heller ikke sagt nei til å ta en overvintring i Torrevieja om et par år, melder Larsen.