Hobbymeteorologen på Costa Blanca

Frank har satt opp sin egen værstasjon på Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 1. desember 2011 08:30

ORIHUELA COSTA

Vestlendingen Frank Tangen fikk tidlig været som sin lidenskap og hobby ved å vokse opp i værharde Florø. Mye ekstremvær på vestlandet i Norge skapte interessen for meteorologi.

– Det er mye vind og ekstremvær der jeg kommer fra. Det skapte nok interessen for å sette opp egen værstasjon. Den interessen tok jeg med meg til Spania. Her er det selvsagt ikke samme type vær, men vi har ofte ganske høye temperaturer om sommeren. Det er moro å følge med på nye værrekorder. Er du først blitt bitt av basillen som hobbymeteorolog, er du det alltid, sier Frank Tangen til Vikingposten.

Sjekk langtidsværet for ditt spanske sted her

45-åringen kjøpte seg leilighet på Los Altos, kun noen meter sør for kommunegrensen til Torrevieja, for et år siden. Han bor i Norge, men har allerede vært lengre perioder i sin nye bolig på Orihuela Costa. Som i Norge har han også her satt opp sin egen værstasjon. El Tiempo, et spansk værvarslingsbyrå, har allerede lagt Tangens værdata inn i sin database.

– Jeg fikk tidlig tillatelse fra min hyggelige nabo i tredje etasje til å sette opp både værstasjon og et webkamera. Ikke lenge etter kom det en mann og dame fra El Tiempo. De lurte på om det var jeg som hadde værstasjonen de hadde oppdaget på nettstedet www.weatherunderground.com. De snakket dårlig engelsk, og jeg snakker dårlig spansk, men vi forsto hverandre på et vis. De ville gjerne bruke mine værdata på sin værside. Så da ble det både oppgradering og verifisering av utstyret, sier Tangen.

Trenger du håndverkere, hotell, tannlegetime eller hjelp til boligsalg? Hjelpen finner du i vår bransjeguide her

Tangen får ingen økonomisk støtte til dette, det er kun på hobbybasis.
Nettadressen til Frank sin værside er www.torrevieja-weather.net, og den får stadig flere besøk.
– Det har vært en stor økning på nettsiden min. I oktober hadde jeg faktisk mer enn 6000 innom nettsiden. Det er moro å se så mange engasjerer seg i været, sier Frank Tangen.