Hjelper vanskeligstilte barn i Orihuela Costa

Givergleden er stor blant skandinavene på Costa Blanca nå før jul.

Terje Aspdahl

Publisert 20. desember 2012 09:49

TORREVIEJA

TV- og datadistributøren Scansat har samlet inn 2000 euro til en skole for vanskeligstilte barn på Orihuela Costa. Daglig leder Ketil Hovland og flere av de ansatte har lest om alle innsamlingene før jul og bestemte seg under lunsjen for også å bidra.

– Vi har sett og lest om alle som engasjerer seg på vegne av spanjolene som sliter økonomisk her på kysten. Derfor satte vi i gang en intern kronerulling, og sammen med beløpet firmaet vårt Scansat gir, innbrakte dette 2000 euro. Men det er ikke lett å bestemme seg for hvor vi vil pengene skal gå. Vi er opptatt av at alle pengene kommer frem til de som trenger de.

Les også: Far dømt til å betale bidrag til to voksne sønner

Etter litt frem og tilbake har fant de en skole, San José Obero, som er for vanskeligstilte barn på Orihuela Costa.

– Det er den katolske kirken som står bak skolen, så vi er trygge på at pengene kommer frem og blir brukt på nettopp barna. Det er barna som lider mest når økonomien er dårlig, sier Ketil Hovland til Vikingposten.

Scansat har stort sett skandinaviske kunder som holder til i Torrevieja og sørover. Derfor vil de gjerne bidra i nærmiljøet hvor de har sine kunder.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Den katolske skolen arrangerer blant annet sommerskole for barna på La Mata-stranden. Vi har også bestemt å hjelpe til videre i det nye året. Det er ikke bare til jul det er vanskelig når økonomien ikke strekker til. Problemet finnes der hele året. Vi vil også utfordre andre skandinaviske næringsdrivende på Costa Blanca til å bidra. Vi som har en næringsvirksomhet rettet mot nettopp skandinaver, merker lite eller ingenting til krisen rundt oss. Vi lever i en boble her i Spania og har det veldig bra. Da kan vi dele med de som sliter og viser oss den gjestfriheten som spanjolene gjør, sier Hovland.