Hjelper Rojales-elever med yrkesvalget

19 foresatte gjorde jobben på yrkesmessen hos DNSR fredag.

Terje Aspdahl

Publisert 4. februar 2011 15:36

QUESADA

Det nærmer seg å velge utdannelse for elevene i 10. klasse ved Den Norske Skolen i Rojales. Det er akkurat det valget foreldrene hjelper til med.

– Vi forsøkte prosjektet første gang i fjor. Det var en suksess, derfor ville vi gjøre det samme i år. Det er helt fantastisk å se på oppmøtet blant de foresatte. Det er viktig at de kan dele sine erfaringer med elevene som står foran vanskelige valg. Vi har heller ikke et opplæringskontor, som elever i Norge har tilgang til. Derfor bruker vi den kompetansen vi har her, sier yrkesveileder Bente Halvorsen til Spaniaavisen.no.

Les også: Rojales varmest igjen

Joakim Hoel (15) har satt opp elektrofag som førstevalg på sin søknad for videre utdanning. Han fikk god informasjon av og elektriker Erik Skalstad.
– Jeg har funnet ut mye fra tidligere, men dette er et fint tiltak. Ikke minst for alle de som er usikre på hvilket yrke de skal velge, sier Joakim Hoel.
– Jeg synes det er kjempebra at de som har erfaring fra yrkeslivet kan gi informasjon til de yngre, sier Erik Skalstad.

Trenger du hjelp? Finn telefonnumre til fagfolk i Spania i vår bransjeguide

Elevene på de yngre trinnene bidro ved at de hadde valgt ut yrker de skulle fordype seg i for så å kunne informere 10. klasingene om det de ville vite mer om. Fredrick Lindal (14) hadde valgt musikkpedagog. Det passet Alexandra Letelier (15) godt.

– Opplegget fungerer veldig bra. Fredrick har svart på alt jeg spurte om angående det å være musikkpedagog, sier Alexandra Letelier.