Arkivet

Hjelp, vi trenger hjelp!


TORREVIEJA

Gry Annette Kolstad og Kjell Isaksson driver Torrepost sammen. I tillegg skal de ha barn sammen. Nå trenger de hjelp i bedriften – og søker desperat etter arbeidskraft.

Firmaet Torrepost har stor pågang av både nye og gamle kunder. Nå søker Gry Annette Kolstad og Kjell Isaksson etter serviceinnstilt medhjelper i sin databutikk.

Arbeidsløsheten har ikke vært større i Spania siden 1930-tallet, men for innehaverne av Torrepost i Torrevieja er situasjonen annerledes. De søker medhjelper, men har vanskeligheter med å få tak i en kvalifisert arbeidstaker.

Få nyhetene på epost når de skjer. Meld deg på vårt nyhetsbrev - det er gratis

– Vi har både annonsert og hengt opp plakater der hvor skandinaver ferdes.
Men foreløpig er det svært dårlig respons. Vi må ha et menneske som i det minste snakker engelsk, men helst bør den vi ansetter snakke et skandinavisk språk, da skandinaver er hovedtyngden av kundene våre. Av erfaring vet vi skandinavene har høye forventinger til service - vi jobber i servicebransjen, og de som søker jobb her har foreløpig ikke hatt den kompetansen vi ser etter, sier, Gry Annette Kolstad.

Finn hjelp i vår bransjeguide - her finner du telefonnumre og hjemmesider

Gry og Kjell venter også barn i oktober, derfor begynner det å haste med å finne hjelp til butikken.
– Jeg skal jobbe så lenge jeg kan, men jeg har termin nå i oktober. Det sier seg selv vi snart må få et menneske på plass i butikken til å ta over, mens jeg har svangerskapspermisjon, sier Kolstad.

Torrepost trenger en og en halv stilling for å betjene sine kunder fremover.
– Det er mange skandinaver her på Costa Blanca, men det er nok ikke for å jobbe de fleste tilbringer mye tid her. Det er klart de fleste er pensjonister, men det er merkelig det ikke er flere som søker jobb her. Det er kanskje for mange andre fristelser på Costa Blanca enn å jobbe, spør Gry Annette Kolstad.

Les mer om:

Nyheter