Hjelp, vepsene flyttet inn i ferieboligen

Da familien kom tilbake til huset sitt i Orihuela Costa hadde noen andre flyttet inn.

Terje Aspdahl

Publisert 19. september 2013 16:47

ORIHUELA COSTA

SSSSStakk innom mens familien var på tur…

Den tyske familien fikk litt av et sjokk da de vendte tilbake fra Tyskland etter tre måneder til sitt feriehjem på Cabo Roig. I kjøkkenpatioen, et lite rom i tilknytning til kjøkkenet, hadde en koloni med veps funnet det for godt å stifte bo som nesten er en meter langt og en halv meter bredt.

– Det var litt av et sjokk å se hva vepsen har fått til på noen måneder. Det er det største vepsebolet vi har sett, de må ha jobbet knallhardt for å få til dette på den tiden. Det må være mange hundre tusen veps. Vi er litt usikre på hvordan vi skal få det fjernet, sier Carsten Patzke til Vikingposten.

Ser du etter bolig langs Middelhavskysten? Her finner du 60 prospekter du kan se nærmere på

Familiene Ohrendorf og Patzke hadde vært på sommeropphold i Tyskland da vepsene kom til tomt hus. Det kan bli dyrt å kaste ut «okkupantene».

I Torrevieja henviser kommuneadministrasjonen til brannvesenet. Men de tar 260 euro for jobben, mens et privat skadedyrfirma Vikingposten var i kontakt med tok halve prisen, 130 euro.

Leiebil i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – sjekk tilbudene her

– Vi vil forsøke å spraye vepsebolet med gift. Så får vi se hvordan det utvikler seg. Vi må jo få det fjernet, vi har vaskemaskinen og annet stående i patioen som vi ikke får brukt så lenge de uønskede leieboerne har tatt bolig her. De har også satt igang med to nye bol, på hver sin side av esken med vaskepulver. De venter tydeligvis familieforøkelse, sier Carsten Patzke.