Hevder stenging av vei gir 3 km omvei og mer trafikk

Uenighet i Alfaz del Pi og Benidorm - krever at departementet forandrer planer.

Spaniaavisen

Publisert 11. september 2015 09:09

BENIDORM

Bystyret i Benidorm har nylig rettet krav til Dirección General de Carreteras del Ministerio de Fomento fordi de mener at stenging av veien fra Trinquet med innkjørsel til N-332 vil føre til en betydelig økning av interntrafikken og en omvei på mer enn 3 kilometer.

Departementet foreslår å stenge denne veien i sitt forslag til å forlenge akselerasjonsfeltet på N-332.

Rådgiver José Ramón González de Zárate mener dette tilsynelatende er nødvendig på grunn av den nye rundkjøringen i Alfaz del Pi.

Benidorm har ved hjelp av tre forskjellige tekniske rapporter argumentert for at en stenging av veien vil føre til et dårligere trafikkbilde i sentrum. Rapportene er utarbeidet av det lokale politiet, teknikere som står bak planen Plan de Movilidad Urbana Sostenible (PMUS) og kommunens egne teknikere.

Disse tre dokumentene viser at stengingen av denne tilgangen vil tvinge bilistene til å kjøre en omvei på over tre kilometer. I tillegg vil kjøretøy bli tvunget til "å trenge inn" i mer urbane områder.

Dette fører til trafikkork spesielt ved avlevering og henting av elever på skolene, noe som går ut over trafikksikkerheten.

Kommunestyret i Benidorm krever nå at myndighetene og øverste organer i Benidorm og Alfaz del Pi finner andre alternativer.