Hevder Ryanair løy om drivstoffmangel for å få lande raskere

Spansk pilotforening fornøyd med at selskapet granskes - mener presset på pilotene kan gå utover flysikkerheten.

Spaniaavisen

Publisert 16. august 2012 18:32

COSTA BLANCA

Den spanske pilotforeningen, Sepla (Sindicato Español de Pilotos de Líneas Aéreas), har lenge ment at deler av virksomheten til Ryanair kan representere en fare for flysikkerheten.

I en pressemelding uttrykker Sepla at den er fornøyd med at spanske myndigheter vil granske praksisen til Ryanair som førte til at tre fly måtte nødlande i Valencia i juli.  

Sepla mener Ryanairs konstante fokus på kostnader fører til et utidig press på piloter, noe som kan gå utover sikkerheten til passasjerene. Fagforeningen mener myndighetene nå får en gylden anledning til å se på virksomheten til selskapet og forhold som har vært kritisert. Det gjelder også på- og avstigning av passasjerer.

Feriehus i Spania? Her finner du nesten 50 boliger som er til salgs

Ifølge EFE skal Ryanair tidligere ha brukt lite drivstoff som unnskyldning for å få snike i køen under landinger. En kilde i Sepla sier til nyhetsbyrået at denne praksisen ble stoppet etter at de andre flyselskapene avslørte "trikset" og protesterte.

Sepla viser også til et uhell i april i fjor hvor et Ryanair-fly var borti et fly fra American Airlines på El Prat i Barcelona. Flere passasjerer så hva som skjedde og varslet kabinbesetningen, men piloten valgte å ta av som om ingenting hadde skjedd. Med en skade på høyre vingespiss fløy Ryanair-maskinen videre til Ibiza.