Hevder de spanske agurkene ble levert etter første dødsfall video

Spania krever fortgang i undersøkelsene.

Spaniaavisen

Publisert 30. mai 2011 12:42

MADRID

Spanske myndigheter ber Tyskland om å få fart i undersøkelsene rundt E.Coli-utbruddet, som skal ha tatt livet av 11 personer, og som knyttes til agurker fra Spania.

Forretningsmannen Frunet Bio, som er på eiersiden i et av selskapene i Málaga, som mistenkes å ha spredt smitten, hevder at partiet med økologisk agurk de sendte til Tyskland først kom fram 16. mai. Det var dagen etter at det første dødsfallet ble rapportert. Selskapets egne undersøkelser viser at det ikke var noe galt med agurkene.

Dødsfallene, som flere spanske grønnsaksprodusenter klandres for, er i ferd med å få store økonomiske konsekvenser for Spania. Flere land stopper importen av grønnsaker fra landet og trekker produktene fra markedet. Spanske myndigheter hevder det ikke er grunnlag for å gå så drastisk til verks.

Helseminister Leire Pajín krever nå at tyske myndigheter legger frem bevis på at spanske grønnsaker er årsaken til alle dødsfallene. Hun viser også til at det ikke er registrert et eneste dødsfall i Spania som følge av smitte fra agurker.

Se video under her