Hevder de ble svindlet da de leide drømmehuset

Har søkt hjelp hos advokat.

Spaniaavisen

Publisert 5. mai 2017 05:08

LA NUCIA

Da Robert Skotvoll og kjæresten ble syke av å bo i huset de hadde leid, flyttet de ut. Nå har de oppdaget at de har blitt svindlet.

For litt over ett år siden flyttet Skotvoll og kjæresten inn i det de så på som drømmehuset i Bello Horizonte II. De var så fornøyde med huset at de vurderte å kjøpe det. Men så ble de syke på grunn av muggen som vokste i hele huset, og i slutten av mars flyttet de ut. Da nektet utleier, og eier huset, å gi tilbake depositumet på tre tusen euro, og beskyldte paret for å være ute etter penger i form av erstatning.

Les også: Ble syk av å bo i drømmehuset

– Selv om det var mye som tydet på at vi hadde blitt svindlet, betalte vi husleie til siste dag. Da vi flyttet ut, ba vi eieren om å møte oss i banken og skrive under på at han hadde mottatt nøklene og deretter gi oss depositumet tilbake, men han møtte ikke opp. Vi tok kontakt flere ganger etterpå for å møtes, men det var han ikke villig til, og sendte oss en melding på telefon om at han ville fortsette å ta betaling for husleie så lenge han ikke fikk nøklene tilbake!

Vi tok kontakt med en gestor i området for at han skulle løse saken, noe han aksepterte frem til han så hvem som eide huset. Da ble vi bedt om å gå ut.

Men det har vært mange andre uregelmessigheter siden paret flyttet inn i huset.
– Jeg føler meg som en idiot nå når jeg tenker på det, men jeg stolte på Pepe, som han kaller seg. Jeg så på huset tre ganger før jeg bestemte meg for å ta det, og var veldig fornøyd da bestemmelsen ble tatt. Men noen dager før jeg skulle flytte inn, klokken 21.30 en fredag kveld, mottok jeg en melding fra eiendomsmegleren om at jeg måtte ut med 760 euro for at de skulle ta huset fra markedet.

Selv om det var sent på kveld, ble han bedt om å komme ned til banken, og sette pengene inn i banken.
– Først tenkte jeg at dette var veldig merkelig, og nektet. Men etter en del frem og tilbake, aksepterte jeg. Alt var klart til å flytte inn, og jeg var redd for at noen andre fikk huset.

Da Skotvoll flyttet inn, ble han bedt om å oppgi kontonummer for å betale regningene på huset, men de ble aldri satt i hans navn.
– Jeg reagerte ikke noe særlig på det, da Pepe sa det ikke var noen grunn til bekymring. Men etter hvert som månedene gikk, og vi mottok regninger på flere hundre euro både på strøm og vann, fattet jeg mistanke om at noe var galt. Selskapene som ga oss vann og strøm, kom til huset for å sjekke om det var noen form for lekkasje, men alt var i orden. Pepe har kontakter overalt, og nå mistenker vi at vi har betalt strømregningen på andre hus han eier, inkludert hans eget.

Eieren av huset påstår at Skotvoll og kjæresten ikke har brukt bad og hus på riktig måte, og at det er første gang han har opplevd dette i huset. Men naboene har fortalt at leietakere som har bodd der før har flyttet ut i hui og hast etter bare noen måneder.
– Før oss var det en nederlandsk familie som bodde der, og de klaget til naboene at de hadde over 500 euro i vannregning hver annen måned, og at huset var full av fuktighet.

Nå har en advokat blitt satt på saken, og det har blitt reist to tiltaler mot eieren av huset.
– Vi vil ha depositumet tilbake, og erstatning for alt som har blitt ødelagt av fuktigheten og muggen, som møbler og ting. Alt vi eier står på et lager til saken blir oppklart, ingenting av det kan brukes. Nå vil vi advare andre mot å bli offer for denne svindleren. Vi har hatt et forferdelig år, meddeler Skotvoll.