Hevder Costa Blanca-lege forsyner norske narkoturister

I store mengder.

Terje Aspdahl

Publisert 26. september 2015 19:15

COSTA BLANCA

Det er Trønder-Avisa som skriver at Tollvesenet mistenker en lege i Benidorm for å forsyne en rekke trønderske narkoturister med ulovlige legemidler og narkotiske stoffer.

Det dreier seg om stoffer de ikke får tak i større mengder i Norge. Trøndere reiser til Spania, kjøper resepter og piller, og smugler lovlig tunge narkotiske stoffer inn til Norge.

Til NRK sier tollvesenet på Værnes at de avdekker stadig flere slike saker. Helge Bjørvik, avdelingssjef ved Tollvesenet på Værnes er bekymra for den stadige økningen av turister som tar med store mengder slike stoffer inn i landet.

– Vi skjønner at dette ikke er forbruk beregna for en person, og mistenker at det er tatt med for videresalg, vi har vel også noen bevis for at så har skjedd, sier Bjørvik.

Les også: Slik lurer spanske restauranter mer penger ut av deg

Tollvesenet sier enkelte tydelig reiser til Spania i ens ærend for å kunne skaffe seg letter tilgang til slike stoffer, som det er vanskelig å få tak i hos lokale leger.

Politiet i Nord-Trøndelag sier de overvåker fenomenet. De er også i kontakt med politiet i andre deler av landet, og det er avdekt liknende utvikling ved andre flyplasser.

Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med vår reporter her

– I løpet av de siste par årene har vi sett at den trafikken har økt nokså formidabelt. Hver eneste uke er det flere som blir kontrollert, som har vært i Spania i ens ærend for å få utskrevet tabletter med narkotisk innhold. Da snakker vi om både nordtrøndere og sørtrøndere, sier avdelingssjef Hallgeir Bjørvik i Tollvesenet til Trønder-Avisa.