Her vil de bygge Europas største boksegym i Torrevieja

Boksetrener og entusiast Ulf Johansen (63) har to drømmer han vil realisere før han blir for gammel.

Terje Aspdahl

Publisert 2. august 2009 07:01

TORREVIEJA

Å forme en verdensmester i boksing og bygge et gigantisk boksegym i Torrevieja.

 – Planen vår, min og investor og president i Club de Boxeo i Saltbyen John B. Ruud, er å bygge Europas største boksegym her i Torrevieja. Det må til for å skape det miljøet vi må ha for å kunne forme en verdensmester i boksing. Hit vil vi prøve å få Skandinavias beste boksere for å komme å sparre. Vi vil gjerne få dette til før vi blir for gamle, gliser Ulf Johansen.

– Jeg må også legge til at uten John B. Ruud sin hjelp hadde ikke dette vært gjennomførbart. Jeg er han en stor takk skyldig. Uten han hadde ikke vært noen proffboksing her, sier han.

Les også: Klager på Torrevieja-strand

Johansen har fått leiekontrakt på et kjempestort lokale i rundkjøringen Avenida Baleares/Cortes Valenciana. Før lokalet kan tas i bruk må de få godkjent en bruksendring fra kommunen. Det regner Ulf skal gå i orden, men han forventer det vil ta noen uker før alle de nødvendige papirene er i orden.

– Kommunen her har alltid stilt velvillig opp når det gjelder boksesatsingen min her i Torrevieja. Nå vil vi bruke tiden godt på å pusse lokalene opp før vi får godkjenningen. Det meste må vi basere på dugnadsarbeid.

Johansen har fått med seg blant andre foreningen av skandinavisk næringsdrivende i Torrevieja, Scand-Ringen, til å bidra med dugnadsarbeid for å få alt på stell.

Les også: Svenske satser på nattklubb i Torrevieja

– Ulf har gjort mye for ungdommen her, derfor vil vi også gjerne bidra for å få til et boksemiljø i Torrevieja videre. Vi vil bidra med verktøy og assistanse når det gjelder å gjøre den jobben som må gjøres i hallen før den kan tas i bruk, sier formann i Scand-Ringen John Rüdeberg til Vikingposten.

Ulf Johansen har lang tid som boksetrener i blant annet Tønsberg. Han vil bruke klubben i Norge som modell for satsingen i Torrevieja og håper dette skal bli Europas storstue for boksing etter hvert.