Her står 20.000 boliger tomme

20.000 boliger står tomme i regionen Murcia. Nå vil eiendomsutviklere sette i gang en offensiv for å få fart på boligsalget, slik at de kan begynne å bygge igjen. 

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2010 08:46

MURCIA

Oppstart av nybygg lå på et historisk lavt nivå i 2009. Bare 2500 hus ble påbegynt. I de riktig gode tidene for få år siden var samme tall 40.000.
Det er flere ting som ikke stemmer med eiendomsmarkedet i Murcia, i følge foreningen av eiendomsutviklere, APIRM.

Sjekk boliger til leie her

– En del av husene som nå står tomme er av en type som ikke er så enkle å omsette. De ble bygget for en økonomisk oppgang, og ikke finanskrise slik vi har opplevd det siste året. Dessuten er lover og regler i regionen og kommunene altfor rigide. Vi trenger fart i salget. Nå er prisene nedjustert, og vi må få fart på saksbehandlingen slik at folk får lyst til å kjøpe, sier Juan Hernandez Albarracín i foreningen.

Les også: Legger ut 6000 Spania-boliger for salg

Når dette er på plass gjenstår bare bankenes velvilje til å gi kjøpelystne boliglån.
Det er lønnsomt for alle parter at det blir omsatt hus.

– Hver husstand genererer 2,5 indirekte arbeidsplasser og 1,1 direkte arbeidsplasser. Dette betyr selvsagt mye for sysselsettingen i regionen også. Nå håper vi at felles innsats skal føre til at vi kommer oss over krisen og kan begynne å leve normalt igjen, uttrykker Hernandez Albarracín.