Her skal politiet skal ta sigaretter fra ungdom under 18 år

Slik blir turistene rammet.

Spaniaavisen

Publisert 25. mai 2014 19:13

IBIZA

Fra fredag vil ungdom under 18 år på Ibiza og Formentera (Balearene) risikere å få sigaretter, sigarettpapir og lighter beslaglagt av politiet.

Det er konsekvensen av politiets tolkning av artikkel 60 i loven for mindreårige i regionen Balearene. Politiet på de to ferieøyene har valgt å tolke loven på strengest mulig måte. Det vil dermed ikke bare være forbudt å kjøpe røyk, men også å røyke vil være ulovlig for alle under 18 år.

Det betyr også at turister under 18 år som er på ferie på en av de to øyene, må legge fra seg røyken, selv om det i hjemlandet kan være 16 eller 17 års grense.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Lokale myndigheter innrømmer at det kan bli vanskelig å håndheve loven siden det på nasjonalt nivå ikke er kriminelt for undom under 18 år å røyke på offentlige steder.

Politiet vil behandle dette på samme måte som narkotikakriminalitet, med det unntaket at om foreldrene vil ha røyksakene tilbake kan de hente dem innen 15 dager.

Foreldre som tillater barna å røyke eller ikke bryr seg, vil innkalles til møte med sosialmyndighetene i kommunen. De kan risikere å bli tiltalt for omsorgssvikt.