Her skal det feires internasjonal dag

Førstkommende søndag 17. oktober arrangeres «del Día Internacional» for fjortende gang.

ALFAZ DEL PI

Femti grupper og foreninger av utenlandske innbyggere møtes søndag 17. oktober på den overbygde banen til det kommunale idrettssenteret for å delta på den 14. utgaven av den internasjonale dagen i Alfaz del Pi.

Et arrangement hvor hensikten er å fremme sameksistens og integrering av mennesker med  forskjellige nasjonaliteter.

Covid-19-pandemien påvirker arrangementet og ifølge byråd for innbyggere Martine Mertens er alle anti-COVID-sikkerhetstiltak ivaretatt. 

– I år som i fjor blir vi nødt til å begrense kapasiteten til folk med invitasjon. Vi håper å kunne komme tilbake i 2022 for å feire den internasjonale dagen som før pandemien, da denne festlige dagen samlet tusenvis av mennesker, sier byråden.

Den internasjonale dagen i Alfaz er et festlig og kulturelt initiativ i området Marina Baixa, som ble arrangert av kommunen for første gang i 2007 i samarbeid med foreninger og grupper av utenlandske innbyggere. Dette for å markere en av kommunens store styrker som flerkulturell hvor mer enn 50 prosent av befolkningen er av utenlandsk opprinnelse. Nesten hundre forskjellige nasjonaliteter bor i kommunen.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.