Her skal det bygges et gigantanlegg

Boliger, shoppingsentre, fornøyelsespark, hotell, skole og golfbaner. Det blir plass til det meste på det 3,2 millioner (!) kvadratmeter store området.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2010 18:17

LORCA

Kineserne er ikke smålige når de først bestemmer seg for å bygge. De kliner til med en milliard euro og bygger et fantastisk anlegg i Lorca-området. Anlegget vil inneholde 2000 leiligheter, shoppingsentre, teater, kulturhus, skoler, fornøyelsespark og mye mer.

Byggestart er ventet neste år, og anlegget skal stå ferdig i 2013 eller 2014. Prosjektet er blitt mulig å gjennomføre etter knallharde forhandlinger mellom spanske og kinesiske myndigheter de to siste årene. Nå er de blitt enige og kineserne er klare til å investere sårt tiltrengte euro i Spania.

Kinesisk næringliv vil få 187.000 kvadratmeter til disposisjon i anlegget. Temaparken, som vil bli en konkurrent til blant annet, Terra Mitica, vil ha fokus på kinesisk kultur og historie. Totalt vil anlegget bli på 3,2 millioner kvadratmeter.

Det blir også idrettsanlegg tilrettelagt for de fleste sportsgrener, kasino, spa, restauranter, femstjerners hotell med 500 rom og golfbane. I tillegg til teater og andre bygg som er spesielt rettet mot underholdningsbransjen.

Her kan du se en videopresentasjon av gigantanlegget