Her selges leilighetene på Costa Blanca i rekordfart

Ligger rett ved det nye kjøpesenteret La Zenia Boulevard.

Spaniaavisen

Publisert 13. desember 2012 08:23

ORIHUELA COSTA/LA ZENIA

I Orihuela Costa er det et nytt leilighetskompleks som er skikkelig ”kjerringa mot strømmen” i Spania. Leilighetssalget går unna i et tempo man ikke har sett siden 2005-06.

Ett år etter at første fase i Oasis Beach, La Zenia, ble lagt ut for salg er det solgt i underkant av 300 leiligheter. De første tre byggetrinnene er helt utsolgte. Det vil si 199 solgte leiligheter. I fase fire er det igjen cirka ti av 75 leiligheter.

Ser du etter bolig i Spania – her finner du over 50 boliger til salgs

Contrimar S.L. la ut fase fem for salg i sist uke. Der er allerede rundt 13 av 69 leiligheter solgt eller reserverte. Hvorfor selges disse leilighetene så raskt?

– Årsaken til denne enorme etterspørselen er flere. For det første er beliggenheten veldig sentralt med kun femten minutters gange til stranden. I tillegg finnes flere golfbaner i umiddelbar nærhet, og regionens nyeste og største kjøpesenter, Zenia Boulevard, er like over gaten. Dessuten er det en entreprenør med 25 års fartstid i området med solid økonomi som bygger de funksjonelle og moderne leilighetene. Samtlige med høy standard og til en fornuftig pris, forteller salgsmedarbeider i Contrimar S.L., Beate Høiland til Vikingposten.

Les også: Boligprisene faller videre i Spania

Anleggene bygges rundt hvert sitt tropiske hageanlegg med flotte bassengområder, kunstgress og boblebad. Hvert anlegg har to oppvarmede boblebad i fellesområdene. Svømmebassengene er store, på 20 x 30 meter.

– Mandag startet vi salget av fase fem, og har siden da solgt 13 av 69 leiligheter. Inkludert i prisen og også garasje i lukket anlegg. Jeg tror noe av populariteten også skyldes at hver kjøper kan tilpasse leilighetens interiør etter eget ønske. Vi har for eksempel elleve forskjellige farger man kan velge på flisene. Og vil man ha noen ekstra skap eller et annet kjøkken er ikke det noe problem i det hele. Alle leilighetene er like. I første etasje er størrelsen 82 kvadratmeter, mens de i andre etasje er på
79,8 kvadratemeter. Leilighetene i andre etasje har en solterrasse på taket på 55 kvadratmeter og alle har havutsikt, forteller Høiland.

Prisen på leilighetene varierer fra 115.000 til 137.000 euro. De 50 leilighetene i første fase er allerede innflyttet. De 79 i fase to er også klare og man er begynt så smått å flytte inn. Fase tre skal stå ferdig i juli og oktober 2013, mens fase fire og fem skal stå klare i februar, juni og november 2014.

Her finner du en oversikt over boliger til leie

Den største kundegruppen er nordmenn og svensker, men det selges også til engelskmenn, belgiere, hollendere og andre nasjonaliteter. Spanjolene er ikke blant de som kjøper mest om dagen.

– Man kan også kjøpe to leiligheter og lage en stor ut av dem. Dette har vi egne plantegninger for. Da får man en leilighet på cirka 160 kvadratmeter med solterrasse på toppen, sier Beate Høiland.