Her satses det på golfturistene

Quara-gruppen har bygget golfeiendommer på Costa Blanca i 40 år. Nå har de innsett at ikke alle ønsker å bo i egne boliger.

Spaniaavisen

Publisert 28. februar 2011 21:01

ALGORFA

Golfhotell i femstjerners klasse er derfor det nyeste tilskuddet.

Fra en høyde i landbruksområdet Algorfa troner Quara-gruppens nye stolthet, nemlig La Finca Golf hotell. Sammen med det nye klubbhuset til golfbanen innby hotellet til aktive dager for tilreisende fra fjern og nær.

– De kommer både fra Skandinavia, Storbritannia og Tyskland. Spesielt har nordmenn oppdaget oss. Det er tydelig at de ønsker å forlenge sin egen korte golfsesong. Både vår og høst strømmer de til. De har et utrolig tempo. Spiller gjerne 36 hull hver dag, sitter oppe og nyter lune kvelder, og er oppe tidlig neste morgen. Nordmenn må være veldig energiske, sier salgssjef John Kearney ved La Finca Golf hotell med et smil.

Les også: Golfturister bruker mer penger

Hotellet ble åpnet i fjor, og er oppført i en moderne og minimalistisk stil. Servicetilbudet er godt utbygget og oppholdet er tilrettelagt for golf og SPA. Her er med andre ord noe for enhver smak.

Kjøkkenet tilpasser seg til gjestelisten. Helgene er gjerne fylt opp av spanjoler. Da serveres det typisk spansk mat, mens kjøkkensjefen ellers ser an hvem som er på besøk i ukedagene.

Golfbanen La Finca ble etablert i 2002. Banen utfyller de to andre banene i Quara-familien; Villa Martin og Las Ramblas. Der La Finca har lange, vide fairways, har Las Ramblas tekniske utfordringer på nesten hvert eneste hull. Villa Martin, som er den eneste banen som har vært mesterskapsbane, har forskjellige utfordringer i form av blinde hull og naturskapte hindre.

På jakt etter leiebil i Spania? Gratis servicetelefon på norsk – prisgaranti

– Opprinnelig ble Quara-gruppen etablert for å bygge boliger i forbindelse med golfbanene. Det har vi gjort, men da ikke alle som kommer på kortere besøk ønsker å bo i egne leiligheter, kompletterte vi tilbudet med et hotell. I Vega Baja-området, der vi befinner oss, finnes det ikke mange hoteller. Det er et fem stjerners hotell som trekker til seg par eller familier mellom 30 og 55 år. Prisene er midt på treet, og vi har et ”all inclusive” konsept, der mange av fasilitetene både på hotellet og klubbhuset er inkludert.

– Vi har både golfbiler og minibussturer til de andre banene til disposisjon for våre gjester. De som ikke spiller golf kan ta en tur i bassenget, spille tennis, eller besøke noen av de historiske byene i nærheten. Det burde være noe for enhver smak, sier direktør i Quara, Juan Miguel Buendia.
Golfsjefen på La Finca kan røpe at det ikke stopper her.

Les også: Populær golfbane til selvkost

– I løpet av tre år skal det være på plass en ny 18 hulls golfbane i samme område. Vi tror på at flere golfbaner tiltrekker seg flere besøkende. Det er enda et stykke igjen til vi har like mange golfbaner i området som de har på Costa del Sol. Det burde ikke være noen grunn til det. Costa Blanca og Murcia-regionen er spennende områder som flere burde oppdage, mener Salvador Lucas Lozano.