Her samler bonden søppel og rask, så tenner han på

...og Alfaz del Pi godtar brenningen.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2012 08:19

ALFAZ

En gårdeier fyrte opp et skikkelig lass med søppel like ved sykehjem og norsk skole. Policia Local ble varslet, men de kan ikke gjøre noe siden kommuneloven i Alfaz del Pi tillater at bøndene gjør slikt.

Naboer trodde ikke sine egne øyne torsdag kveld forrige uke da en stor lastebil svingte inn på appelsinplantasjen øverst i Alfaz og tømte hele lasset med søppel opp på greiner og annet rusk den lokale bonden skulle fyre opp. Etter en liten time var lastebilen tom. I mellomtiden ble Policia Local varslet.

Nye boliger på plass i vår eiendomsportal. Se boliger til salgs her

Politiet kom til stedet etter en liten stund, men da var lastebilen kjørt og bonden var vel hjemme i boligen sin. Lovens lange arm fikk likevel både registreringsnummer på lastebilen og beskjed om hvor bonden bodde. Patruljen kjørte et par ganger forbi stedet der søppelet lå, og de var oppom bonden.

Politisjefen i Alfaz del Pi kommenterte saken via Elisabeth Marandi i kommunens administrasjon.

– Ifølge kommuneloven har denne bonden lov til å brenne på bestemte tider. I dette tilfellet mellom klokken 07 og 10. Denne tomten ligger i hvit sone. Her kan man brenne uten spesiell lisens fra politiet. Vi har også oransje sone der man må ha lisens fra politiet, og så har vi grønn sone der det er totalforbud, forteller Elisabeth Marandi.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

I denne saken sjekket politiet opp eieren på lastebilen. Det er den samme som eier tomten der brenningen foregikk. Selv om det altså var masse plastikk og papir i søpla som ble brent, gjorde man altså ingen verdens ting fra politiets side.

– Jeg kan informere deg om at vi i kommunen kommer til å se på dette med bålbrenning på gårdene rundt her. Kommunen kommer sannsynligvis med endringer slik at det miljømessige vil bli bedre, sier Marandi.

Bonden satte fyr på søppelhaugen fredag morgen klokken 07. Det svære bålet brant hele fredagen, og både sykehjemmet som er nærmeste nabo, og Den norske skolen Costa Blanca, merket godt både røyklukt og ikke minst selve røyken til langt ut på ettermiddagen.