Her rives den ulovlige blokken Se video

Skulle bli 80 leiligheter.

Spaniaavisen

Publisert 13. november 2009 07:57

CARTAGENA

En ulovlig blokk, et halvferdig fem-etasjes reisverk på Playa Honda i Cartagena, ble revet onsdag. Rivingen foregikk ved hjelp av en kontrollert sprengning og ble overvåket av representanter fra den sentrale regjeringen.

Bygningen skulle bli til 80 leiligheter. Kystmyndighetene overtok eiendommen i mai i fjor etter forhandlinger med eierne om kjøp for å rive bygget.

La Verdad skriver at bygningen ble ulovlig etter at arbeidet hadde gått i gang. Kystmyndighetene utvidet grensen for den offentlige strandsonen. Miljødepartementet skal ha betalt mer enn 12 millioner euro (100 millioner kroner) av EU-midler for å gi tilbake 6.800 kvadratmeter til offentlig strandområde. Den høye prisen skal ha vært forårsaket av at de fleste av leilighetene allerede var solgt.

Sjefen for kystmyndighetene i Murcia-regionen, Francisca Baraza bemerker at byggetillatelsen fra Cartagena kommune ble gitt lovlig, da tomten på det tidspunktet ikke var beskyttet område.

Tomten ligger ved siden av Playa Paraíso, der miljødepartementet investerer nesten en million euro for å restaurere et annet område som en gang var øremerket utvikling.

Se video under.